Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 478 / 22 / 0
Sytuacja wygląda tak - dostałem informację od osoby trzeciej, że przekazała na policję korespondencję z portalu społecznościowego pomiędzy mną a inną osobą (ja i ta osoba - nieletni). Czy w takim przypadku mogę zostać skazany za udostępnianie narkotyków/demoralizację jedynie na podstawie tej korespondencji?
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
Nie.
  • 478 / 22 / 0
Coś więcej?
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3187 / 372 / 0
Jedynie na tej podstawie to nie ale może to być wzięte pod uwagę jako poszlaka. W praktyce osoba której udzielałeś musiała by cie sypnąć, lub też świadkowie w sądzie musieliby zeznać że widzieli że to robiłeś.
  • 2878 / 21 / 0
Jak możesz być skazany, skoro nikt Cię nie oskarża?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1049 / 10 / 0
I zawsze w takich przypadkach trzeba twardo zeznac, ze to była tylko i wyłącznie - ZABAWA i SMIECH. A ponad to, nie chwal się swoja znajomości narkotykow, bo widać, zes gimbus, lub niewiele ponad to (choćby stopka).
  • 488 / 7 / 0
szalonykot pisze:
Czy w takim przypadku mogę zostać skazany za udostępnianie narkotyków/demoralizację jedynie na podstawie tej korespondencji?
Sprawdź w necie pojęcie corpus delicti i pomyśl dlaczego to pytanie jest idiotyczne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.