Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 67 / 1 / 0
Ktoś wie ile mniej więcej strychniny zawiera jedno nasionko kulczyby wronie oko? Czy nasiona nie zawierają jakichś dodatkowych złośliwych substancji?
"Dzień dobry." Adam Mickiewicz
  • 2 / / 0
http://talk.hyperreal.info/otrzymywanie ... 25810.html lub w lekach. bardzo dobrze kopie ascenerin + neotropil ale oba niestety na recete
Uwaga! Użytkownik monfis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2992 / 1645 / 35
Do maks 10mg na dobę jest stosowana strychnina z reguły 3-5mg
A tak samo działające ja strychnina tylko ze zdecydowanie mniej toksyczne i występujące w ilości takiej
Że ciężko przedawkowac alkaloidy sa w bacopa monnieri bramina (brahmine) i herspetyna (herspetine )
Azotan strychnina kiedyś i ja kupiłam w aptece zanim zaprzestał produkować z kofeina i niketamidem dobre było tyle powiem.
Uwaga! Użytkownik AnnaS jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.