Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
[ external image ]
2-amino-1-(tol-4-ylo)propan; 4-metyloamfetamina
beta-dezoksynormefedron
http://en.wikipedia.org/wiki/4-Methylamphetamine

Az dziwne ,ze nie znalazłem tematu o tej substancji na forum

http://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zdr ... 14,14.html

UE chce jak w przypadku Mefedronu wprowadzić zakaz wytwarzania i wprowadzenia do obrotu tej substancji na terenie państw członkowskich UE

P.S. Szczerze,dla mnie feta i jej analogi to wielkie gówno i trzymam się od nich zdala ,ale ciekawi mnie co to za substancja ,że UE chce wprowadzic sankcje jak w przypadku Mefedronu
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013 przez zycie ponad wszystko, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1037 / 10 / 0
Według informacji, które znalazłem w sieci, to słabe to gówno. Za Wikią: "having the highest potency for releasing serotonin relative to dopamine" - empatogenów mamy już całe mnóstwo, zapewne większość o niebo przekraczających działaniem to coś. I jeszcze za Shulginem: "(with 70 mg) It hit quite suddenly. I had a feeling of druggedness, almost an alcohol-like intoxication, and I never was really high in the psychedelic sense."
Imho, nic ciekawego - a że się polityki do tego dobierają, to tylko świadczy o ich głupocie. Na naszą korzyść, bo być może skupią się na tym, zamiast na czymś ciekawszym ;)
  • 259 / 39 / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kokaina dla ubogich zalewa polski rynek. Sięgają po nią nawet dzieci

Narkotyki dla młodzieży to wciąż duże wyzwanie dla polskich służb. W 2024 roku polska policja zabezpieczyła 45 nielegalnych laboratoriów, w których produkowano syntetyczne narkotyki, oraz przechwyciła ponad 19 ton takich niedozwolonych substancji. W Polsce aktualnie poważnym zagrożeniem są syntetyczne pochodne katynonu – mefedron, klefedron i klofedron.

Włoska policja aresztowała fana "Breaking Bad". Stworzył prawdziwe tajne laboratorium

Włoska policja zlikwidowała jedno z największych nielegalnych laboratoriów narkotykowych w kraju. Podczas nalotu na jeden z domów w dzielnicy Sant'Antonio w Novarze zatrzymany został 22-letni mężczyzna, który w swoich działaniach wyraźnie inspirował się serialem "Breaking Bad".

Dzieci zażywają „kokainę dla ubogich”. To najczęstszy wiek inicjacji

W ubiegłym roku policja zabezpieczyła 45 nielegalnych laboratoriów i ponad 19 ton syntetycznych narkotyków – poinformował w rozmowie z tvn24.pl dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Największy problem w Polsce stanowią syntetyczne pochodne katynonu – klefedron, klofedron i mefedron. Najwięcej młodych ludzi trafia do szpitala z powodu tego ostatniego.