Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
[ external image ]
2-amino-1-(tol-4-ylo)propan; 4-metyloamfetamina
beta-dezoksynormefedron
http://en.wikipedia.org/wiki/4-Methylamphetamine

Az dziwne ,ze nie znalazłem tematu o tej substancji na forum

http://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zdr ... 14,14.html

UE chce jak w przypadku Mefedronu wprowadzić zakaz wytwarzania i wprowadzenia do obrotu tej substancji na terenie państw członkowskich UE

P.S. Szczerze,dla mnie feta i jej analogi to wielkie gówno i trzymam się od nich zdala ,ale ciekawi mnie co to za substancja ,że UE chce wprowadzic sankcje jak w przypadku Mefedronu
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013 przez zycie ponad wszystko, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1037 / 10 / 0
Według informacji, które znalazłem w sieci, to słabe to gówno. Za Wikią: "having the highest potency for releasing serotonin relative to dopamine" - empatogenów mamy już całe mnóstwo, zapewne większość o niebo przekraczających działaniem to coś. I jeszcze za Shulginem: "(with 70 mg) It hit quite suddenly. I had a feeling of druggedness, almost an alcohol-like intoxication, and I never was really high in the psychedelic sense."
Imho, nic ciekawego - a że się polityki do tego dobierają, to tylko świadczy o ich głupocie. Na naszą korzyść, bo być może skupią się na tym, zamiast na czymś ciekawszym ;)
  • 259 / 39 / 0
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.