Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 57 / 3 / 0
Czy z tego co wiecie przewóz przez granice dopalaczy jest nielegalne? Z tego co mi wiadomo posiadanie samo w sobie nie jest nielegalne, bo substancje w nich zawarte nie są zawarte na liście substancji zakazanych, a produkty te są czysto kolekcjonerskie. A sprzedaż jest zakazana. Tak więc co jeśli np. na lotnisku, przy bramce, znajdą u mnie nie wielką ilość takiego produktu kolekcjonerskiego? Ktoś się orientuje? Wiadomo że posiadałbym to w opakowaniu, a na nim skład, żeby się nie starali wmówić że to trawka czy coś innego. Myślę że w żadnym kraju nie jest to w pełni zakazane bo jest to nie możliwe, troszkę jak z R-C na miejsce jednej substancji przyjdzie 5 nowych.
  • 1049 / 10 / 0
^Zatrzymaja i Ciebie i przesylke do dalszych wyjasnien, czy aby na pewno to jest substancja legalna. Bo tak ze ktos sobie cos napisze na pudelku to troszke smieszne jest, co nie?
  • 152 / 2 / 0
No tak, powinien mieć co najmniej wykonać spektrometrię mas i wtedy dostać zaświadczenie od Środowiskowego Laboratorium Spektrometrii Mas.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.