Tym razem nie miało być serio, bo nikt nie zakladał że wyrośnie. Ale jednak. Kilka tygodni temu do doniczki w której rośnie 3-5 letni aloes włożyłem nasionko - było spisane na straty, a sadzone było na bani.
2-3 tygodnie potem, gdy chciałem podalać swojego kaktua zobaczyłem, że oplata go niczym bluszcz 5-8 cm łodyga konopi. Na końcu dwa małe i dwa duże listki.
Moje pytanie, czy jeśli pozostawie te rośliny w spokoju, dając im jedynie światło - zarówno dzienne jak i z lampki - oraz wysoką temperaturę w pokoju, konopia ma szanse rozwinąć się, warto próbować ? Czy bardziej prawdopodobne że zdechnie jak zostanie w doniczce razem z aloesem ?
Bardzo dziekuję za odp. :)
Bede dawał znać jak idzie rozwój rośliny w aloesie, czy też jakieś fotorealcje jeśli ktoś będzie ciekaw.
Konopia się nie rozwinie bo ma za mało światła, oraz ciśnie się w jednej (domniemam, że małej. Ile litrów?) doniczce z aloesem.
Jakiej lampy używasz? Pewnie i wieczorem ma mizerne światło od tej lampy, szkoda prądu.
jedna drugiej zabierała by wartościowe składniki gleby.
No i system korzeniowy nie ma szans. Wyjątkiem była by duuuża donica.
Niech sam wybiera co ważne.
Elaine blath, Feainnewedd Dearme aen a'caelme tedd
Eigean evelienn deireadh Que'n esse, va en esseath
Feainnewedd, elaine blath!
Wybacz, nie powinno do tego dojść
Powód: kajam się
pisze z duzym opoznieniem, lecz informuje że - Tak roslina przezyla :) Donica byla bardzo duza, gdy roslina dosc mocno sie rozwinela przesadzilem ja. Nie odniosla przez to szkód. Ale wracając do aloesu.. on zdechł. Moglem domyslec sie, ze raczej zgnije od nadmiaru wody. I tak sie stalo. Ot, pamietajmy na przyszlosc.
pozdro
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.