Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Hejka.Chciałbym się dowiedzieć, czy ma ktoś wyjątkowo wrażliwe receptory ? Dla przykładu po tabliczce lepszej czekolady i kawie mam euforyzującą jazdę, niczym na fecie. marihuana jeden buch i jestem w kosmosie, przy czym koledzy muszą spalić porządnego lolka żeby się wprawić w podobny nastrój. Maczanka AM-2201 w proporcji 1/60 i od dłuższego czasu na tydzień ciągu wystarcza mi jeden gram. Z jednej strony zajebiście. Ale czy mogę się martwić ?
Piszę tu, bo nie pójdę do psychiatry, i nie będę się zwierzał z przeszłości :)
Pozdro!
  • 638 / 10 / 0
Normalka.
Szczególnie na początku eksperymentów z substancjami psychoaktywnymi wszystko działa tak mocno.
Kiedyś na mnie zwykła kawa działała lepiej pobudzająco niż ostatnio kreska amfetaminy :) A jeden buch wysyłał w fazy psychodeliczne takie jak teraz nigdy nie doświadczam po spaleniu całego skręta.
Oczywiście też możesz mieć naturalnie, od urodzenia wyższą wrażliwość na dragi(wrażliwsze receptory, aktywniejsze enzymy czy coś w tym stylu), nic tylko się cieszyć ;-)
  • 338 / 2 / 0
czy jest możliwa desensytyzacja receptorów (tzw. zbijanie tolerki) poprzez ich antagonizacje?
  • 2362 / 29 / 0
desensytyzacja to raczej wzmacnianie tolerki, ale zmniejszanie jej przez używanie antagonistów jest możliwe
BS
  • 1599 / 47 / 0
Ostatnio do mnie powiedziała terapeutka, że ja mam wrażliwe receptory bo nie zależnie od dragów mam chustawki nastrojów i też chustawka nastrojów może być spowodowana zmianami pogody czyli, że jak jest słońce to chcę mi się bardzo żyć i dodała, że to może być spowodowane uzależnieniem od benzo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.