Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 58 / 14 / 0
Zostałem wczoraj zatrzymany za posiadanie suszu roślinnego konopii wraz z dwiema tabletkami ecstasy. Po przeszukaniu mieszkania dodatkowo doszło trochę marihuany. Mam trzy zarzuty, posiadanie w/w substancji, częstowanie nimi oraz dodatkowe posiadanie suszu w domu. Dodam że jest to moja pierwsza taka sytuacja i nigdy nie miałem problemów z prawem. Nie mam również ukończonych 17 lat. Czy jest duża szansa że trafię do ośrodka poprawczego czy z uwagi na wiek oraz czystość w papierach mogę liczyć na ulgowe potraktowanie? Razem tego wyszło 3,5g + te dwie tabletki.

Zmieniono tytuł wątku na bardziej przejrzysty - 02
W razie pytań nt. diagnozy oraz farmakoterapii, chętnie podejmę dyskusję na PW.
  • 1081 / 32 / 0
nic CI nei zrobia nie masz skonczonych 17 lat
  • 58 / 14 / 0
Nic to znaczy? Ośrodek wychowawczy chyba nie wymaga ukończonych 17 lat?
  • 1081 / 32 / 0
Jestes pod opieka Starszych nie majac 17 lat wiec ewentualnie dostaniesz kuratora co bedzie wizytował dom czy akurat nie jestes zjarany. W "osrodkach wychowawczych" wkladaja totalna patologie a Ty za posiadanie 2 kolek i troche grassu nie nalezysz. Chodzisz do technikum/liceum?
  • 58 / 14 / 0
Liceum. Uczę się na poziomie 2/3/4 właśnie różnie to bywa.. w gimnazjum było lepiej, wręcz bardzo dobrze, ale chyba to ich nie obchodzi?
  • 2372 / 56 / 0
No właśnie gdy dojdzie do badania środowiskowego (co chyba raczej mało prawdopodobne, ale do końca nie znam się), to obchodzi Ich wszystko. :)
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 1081 / 32 / 0
Jak zobacza ze jakas patologia z zawodowki to sa bardziej sklonni wsadzic jakis nieciekawy wyrok, jak jestes 5tkowym 4kowym uczniem z liceum zalozmy renomowanego to patrza na to zupelnie inaczej.
  • 58 / 14 / 0
Czyli raczej nigdzie mnie nie wyślą ? :-)
Dobrze, w końcu mogę trochę ochłonąć...
  • 1081 / 32 / 0
Nie wysla moge spytac brata prawnika jesli bardzo chcesz
  • 488 / 7 / 0
Sąd może zastosować środki wychowawcze wobec nieletnich, jeśli nie były one wcześniej bez powodzenia stosowane. Środki są takie: zakład poprawczy (w tym wypadku na pewno odpada), kurator (prawdopodobne) oraz terapia uzależnień (bardzo prawdopodobne). W przypadku uchylania się od środków wychowawczych sąd może nałożyć na prawnego opiekuna karę pieniężną w wysokości 50-1500 zł.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.