Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Mam nadzieję, że pisze w dobrym dziale. Chyba wszyscy słyszeli o dopingu w sporcie poprawiające wydolność (mięsni, tlenową itp.) - ja poszukuje substancji poprawiających wydolnośc tlenową - np. leki na astme rozszerzające oskrzela. Co do tego przykładu to są różne opinie, podobno one tylko przywracają 100% drożności oskrzeli, nie powiększą ich u zdrowych osób. Może jest ktoś w temacie, kto mógłby sie wypowiedziec ?
  • 330 / 1 / 0
Przylaczam sie, tez poszukuje.

Z popularnych i latwo dostepnych srodkow to oczywiscie efedryna (tussipect) i polecono mi 1,3 Dimethylamylamine - Geranamina. Jak to sie ma do rzeczywistosci? Czy moglby sie wypowiedzeic ktos kto stosowal?
  • 173 / / 0
Płuca jako tako są w stanie pomieścić ogromne ilości tlenu (ludzie z jednym płucem potrafią mieć bardzo dobrą wydolność tlenową), drożność oskrzeli też z reguły nie jest największym problemem w tej materii. Leki poprawiające wydolnośc, a także rozmaite inne środki temu służące - jak trening wysokościowy czy też namioty tlenowe, bazują głownie na zwiększeniu ilości cząstczek hemoglobiny. Tlen z płuc wiąże się z hemoglobiną (a konkretniej z cząsteczką żelaza w niej się znajdującej, tj. hemem) i tą drogą jest transportowana do mięśnia. Ergo; zadbanie o odpowiedni poziom żelaza w krwii może przynieść spore profity.
Oko którym Bóg patrzy na mnie, jest tym samym okiem, którym Ja patrzę na Boga.
  • 2942 / 1593 / 35
Podobno wydolność podnoszą cordyceps, DMHA, efedryna.
Ciekawe jakby miks nich zadział?
Cordyceps+DMHA+efedryna oczywiście nie za duże dawki.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 1290 / 366 / 0
Z tego co wiem, efedryna zwieksza zapotrzebowanie na tlen, ale udraznia drogi.
  • 2942 / 1593 / 35
@up ziomek ja właśnie szukam czegoś do zwiększenia wydolności tlenowej mam DMHA, efedryna z natury i zainteresował mnie Cordyceps.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 3443 / 715 / 9
Sportowcy używają Erytropoetyny. EPO tak zwane. Od dawna jest z tym afera w świecie sportu, że kogoś na tym przyłapują.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2194 / 365 / 0
Salbutamol - apteka
Klenbuterol - under

Lepszych środków nie znajdziecie.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 2942 / 1593 / 35
Portulaca oleracea portulaka pospolita warzywna to zioło działa na dwa sposoby jest agonista receptora β2 adrenoceptor
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6820471/
Oraz podwyższa EPO przez ekspresję genów czy coś w tym stylu.
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 6311000465
Nie tylko alkoholowy ale i wodny ekstrakt jest skuteczny. Babe
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.