Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam wszystkich! To mój pierwszy post. Zarejestrowałem się na forum, ponieważ poszukuję czegoś, co pozwoliłoby mi miło spędzić sobotni wieczór przed tv/kompem i niekoniecznie byłoby to piwo, które mi się po prostu znudziło (mam go już dość, pomimo, że nasze wspaniałe Państwo próbuje mi cały czas poprzez wszechobecne reklamy wmówić, jakie ono nie jest zarypiste i jaki to człowiek po nim nie jest szczęśliwy i się dobrze bawi).

Chociaż wiem, że to co dałoby mi 100% zadowolenia to dobre zioło, to jednak z powodu chorego prawa, jakie mamy w Polsce ono odpada. Poszukuję tylko legalnych środków. Jestem zwykłym, szarym, człowiekiem - ot przeciętny 30latek. Mam dom, rodzinę, normalną pracę itd. itp. Z tych względów nie chcę żadnych kłopotów z policją.

Profil działania substancji, której poszukuję, określiłbym jako tak możliwie rekreacyjny, jak tylko się da. To znaczy zmieniający stan świadomości, ale nie do tego stopnia abym nie mógł kontrolować swojego zachowania. Poprawa nastroju, odmienna percepcja obrazu i dźwięku (niekoniecznie pająki chodzące po ścianach), odmienne nieszablonowe myślenie.

Relaksuję się przed kompem (grając, szperając w sieci, słuchając muzyki) lub oglądając tv i wtedy chciałbym to przyjmować :)

Wiem, że najprawdopodobniej będę wybierał coś z RC. Sposób przyjęcia jest mi obojętny (oprócz IV). Czy jesteście w stanie mi pomóc i coś zaproponować?

Jak na razie kierowałem się w stronę maczanek i nawet zakupiłem miks Green-How od HowHigh'a ale czytając opinie w necie nie wiem czy tego w ogóle próbować. Ludzie piszą, że bardzo łatwo przedawkować, złapać bad tripa i zemdleć po tym. Tak więc leży cały pakiet w chwili obecnej w szufladzie i nie wiem, czy nie skończy w koszu na śmieci. Myślicie, że coś z tych maczanek może pasować dla moich potrzeb?
Uwaga! Użytkownik buka01 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1951 / 15 / 0
Obecne maczanki sobie odpuść, bo w większości siedzi am-2201, które jest bardzo psychozogenne.
Profil działania substancji, której poszukuję, określiłbym jako tak możliwie rekreacyjny, jak tylko się da.
Słowo "rekreacyjny" nic nie mówi. Każda substancja jest w pewien sposób rekreacyjna. Skoro ma to być do siedzenia przed tv to pewnie ma być uspokajające? Może GBL?
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 4 / 0
UR-144 dawka 1/30, jedna lufka i jesteś w swoim wymarzonym niebie
  • 397 / / 0
A jakby np małe ilości hometa? Małe tzn 5-10mg. Albo MXE?
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 1951 / 15 / 0
5mg to może nie poczuć, ale takie 10-15 chyba by były dobre.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 420 / 0
GBL. Czy kolega ma jakieś doświadczenie poza alkoholem ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2651 / 42 / 0
Nom, GBL najbardziej by Ci przypasował pewnie, ale uważaj bo łatwo się wpierdolić.
  • 397 / / 0
69plateau pisze:
5mg to może nie poczuć, ale takie 10-15 chyba by były dobre.
Ja po 5mg mam taki bardzo lajtowy (i bardzo przyjemny) stan. No ale fakt, najpierw bym zarzucił 10mg
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 510 / 53 / 1
Polecam UR-144, w przeciwienstwie do AMki dziala bardzo przyjemnie i nawet ciekawie komponuje sie z browarkiem.
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 6 / 0
Może kanabinoidy doustnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.