Moja kobieta ma wykryte od dwóch lat trzy guzy tarczycy, dokładnie udokumentowane i obserwowane przez tego samego doktora, wieloletniego specjalistę. Przez te ostatnie dwa lata w KAŻDY weekend waliła stymulanty (i nie tylko), każde jakie były pod ręką (fete, mete, mef, buf, bref. pente, etylo i co tam jeszcze...)
Wczoraj pan doktor nie mógł uwierzyć że jeden guz zniknął, a dwa pozostałe zmalały!! Powiedział że to się raczej nie zdarza...
Czy może medycyna jeszcze nie odkryła działania któregoś draga? RC to też przecież zagadka... Może niektóre mają zdrowotne działania? Oczywiście skutki uboczne w obecnych formach są zbyt duże, ale kto wie co można z nich wyekstrahować (czy jakoś tak ;-)
Dodano opis wątku - Ama
Nie wiązał bym znikania guzów ze stimsami chociaż kto wie.
Co ciekawe tarczyca produkuje tyroksynę zwiekszającą przemianę materii. W przypadku niedoczynności jest jej za mało i ludź chodzi zmulony, nie mając energii na nic. Czytałem o przypadku osóbki, która zaczynała w miarę normalnie funkcjonować właśnie po stymulantach. Nie posłużę się źrodłem bo było to dawno i pewnie na tym forum ;-)
lakand pisze:Czy może medycyna jeszcze nie odkryła działania któregoś draga?
Moim zdaniem to zbieg okoliczności, nie liczyłbym na jakiekolwiek działanie lecznicze (chemioterapia
Zdrówka Twojej wybrance, przyda się.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.