to według mego rozeznania agent Tomek -poseł Tomasz Kaczmarek popełnił przestępstwo
i prokuratura powinna wnieść o uchylenie mu immunitetu i postawieniu wszczęcia śledztwa !
Czy dziwię się postępowaniu agenta tomka
Nie. To typowy przypadek ludzi którzy uważają, że 'nie ma ludzi niewinnych a są tylko źle przesłuchani".
Oraz "anonimowy donos to też dowód!".
Nic dziwnego.
Agent Tomek to wybraniec ludu i pieszczoch PIS , czyli prawa i sprawiedliwości bez etyki i odrobiny przyzwoitości
"Są kraje gdzie nawet tępy głupek może zostać posłem.
"W naszym kraju nie jest dopuszczalny fakt , że do tak dużej stacji
zaprasza się człowieka z mentalnością sowieckiego prokuratora Wyszyńskiego ,
który publicznie szkaluje podejrzanego zanim został on skazany
prawomocnym wyrokiem sądowym.
Nie musi stok rozróżniać między podejrzanym oskarżonym, a skazanym prawomocnym wyrokiem
Jeśli jednak ktoś tego nie rozróżnia i szkaluje to popełnia przestępstwo.
Czekam na proces agenta Tomka za szkalowanie lidera „Wolnych Konopii” Andrzeja Dołeckiego,
bo jego zachowanie jest plugawe i ohydne , a postępowanie takie jest karalne."
„W jaki sposób ma postępować matka, która będzie chciała ustrzec dziecko
przed sięganiem po alkohol,
kiedy jak donoszą media tego typu patologiczne zachowania prezentował agent Tomek
który chlał alkohol i po wzbogaceniu go z treścią żołądkową i dla fantazji obrzygiwał sobie nim buty , a teraz jest on
promowany na łamach stacji?”"
===============================================================
Narkotyki w studiu TV?
Aktualizacja: 2012-08-23
We wczorajszym programie TVN24 lider „Wolnych Konopii” Andrzej Dołecki
wystąpił z rekwizytem – woreczkiem z substancją przypominającą
marihuanę. Czy na antenie stacji mogło zatem dojść do promocji narkotyków?
Takiego zdania jest Tomasz Kaczmarek. Poseł PiS zadzwonił po programie
na policję, informując o możliwości popełnienia przestępstwa. „Jest to
niedopuszczalne, by w tak bezczelny sposób promować w Polsce to, co jest
nielegalne” – mówi poseł PiS.
Kaczmarek poinformował także, że dziś rano złożył pismo do Prokuratora
Generalnego. „Chciałbym, by wyjaśniono co się z tym stało. Nie jest
dopuszczalnym fakt, że do tak dużej stacji zaprasza się przestępcę. Ten
pan ma postawione zarzuty karne w związku z nielegalnym posiadaniem
narkotyków w ilości 3 kg” – podkreśla Kaczmarek.
Poseł PiS domaga się ujawnienia zawartości torebki przyniesionej przez
Dołeckiego do studia telewizyjnego. Podkreśla, że do takich sytuacji jak
wczorajsza nie powinno dochodzić w telewizji.
„W jaki sposób ma postępować matka, która będzie chciała ustrzec dziecko
przed sięganiem po narkotyki, kiedy tego typu patologiczne zachowania są
promowane na łamach stacji?” – pyta Kaczmarek.
Poza tym w naszym kraju donosicielstwo jest w cenie, w TV leca reklamy, gdzie jest to promowane. Panstwo takze promuje donosicielstwo, to co sie dziwisz, ze byly funkcjonariusz organow represji po nia siega??
Kiedys donosicieli wieszalo sie na drzewach ze zdjetymi portkami...
Ciekawe po czym stwierdzasz, że Kaczmarek ma mentalność donosiciela? Pytam bo twoja teza idealnie pasuje pod przekaz jakim swego czasu karmiły nas media.
W nic sie nie wpisuje, ale jesli ktos ma sie za tajnego agenta T. i idzie do polityki to juz z metra smierdzi czyms nieprzyjemnym (juz nie wspomne o zaufaniu spolecznym do kogos, kto zmienia maski w zaleznosci od granej stale i w przerwach roli). Dla mnie donos to kapowanie, rozumiesz? A poza tym z organami opresji sie nie wspolpracuje.
Chyba ze widzisz granice pomiedzy posiadania mentalnosci kapusia a wykonywana, tylko, praca?? To wtedy nie wiem czy wspolczuc, czy zazdroscic... ;>
Polityka, polityka - to jedna sprawa, natomiast fakt, ze to Kaczmarek zadzwonil na policje to drugie.
Nie ma różnicy czy robi to poseł pisu, który udaje (lub nie), że walczy z marihuaną np poprzez demonstrowanie, że nie będzie tolerował przynoszenia i machania woreczkiem z nielegalną substancją w studiu telewizyjnym,
czy robi to Palikot, który nagle zmienia swoje poglądy (chrześcijańsko-konserwatywne) i przechodzi na zieloną stronę mocy zapowiadając, że złamie prawo i zapali jointa (ale jakoś wcześniej jak był posłem to miał głęboko w dupie ten problem - chyba dlatego że % palaczy nie był wtedy tak wysoki jak teraz)
W nic sie nie wpisuje, ale jesli ktos ma sie za tajnego agenta T. i idzie do polityki to juz z metra smierdzi czyms nieprzyjemnym (juz nie wspomne o zaufaniu spolecznym do kogos, kto zmienia maski w zaleznosci od granej stale i w przerwach roli).
Nie chce go bronić bo mam wyrąbkę na ejdżenta tomka, ale fakt jest taki
że to nie on przyszedł do polityki tylko polityka przyszła do niego. Ujawniono jego wizerunek itd i skupiono na nim uwagę społeczeństwa zamiast skupić ją na osobach, które mniej lub bardziej skutecznie rozpracowywał (jak np beata sawicka) dla dobra twojego i mojego.
Dla mnie donos to kapowanie, rozumiesz? A poza tym z organami opresji sie nie wspolpracuje.
Chyba ze widzisz granice pomiedzy posiadania mentalnosci kapusia a wykonywana, tylko, praca?? To wtedy nie wiem czy wspolczuc, czy zazdroscic... ;>
Jakby tego nie zrobił to następnego dnia w pytanie na śniadanie, albo w innej równej hujni by politycy się śmiali, że PiS tak walczy o trzeźwość narodu, a ich czołowy poseł, były funkcjonariusz nie wiedział co zrobić jak mu koleś wymachiwał workiem z trawą przed oczami. No i byłby to temat na co najmniej jeden program, a jakby trzeba było to by z tego zrobili temat do końca wakacji pt: "hipokryci z pisu udają, że walczą z narkotykami, a inni mają o wiele bardziej racjonalne zdanie na ten temat".
Podsumowując:
ejdżent Tomek zrobił to czego ja osobiście bym się spodziewał po członkach PiSu (na podstawie tego co mówią) w takiej sytuacji i jakoś nie czuję się zaskoczony.
CZYLI NIE ZOSTAŁEM OSZUKANY.
Jeżeli ktoś chce na prawdę sprawdzić, który polityk co myśli i który reprezentuje jego interesy (lub wręcz przeciwnie) to niech sobie obrady sejmu ogląda, PRZEDE WSZYSTKIM PATRZY JAK ONI GŁOSUJĄ
Przykład:
Mój "ulubieniec" Palikot w kwietniu 2006 r. jako poseł Platformy Obywatelskiej głosował za zaostrzeniem kar za uprawę konopi i za posiadanie znacznej ilości środków odurzających."
Także proponuję oceniać polityków poprzez ustawy, które popierają (CZYNY), a nie poprzez teatrzyk robiony przez nich na potrzeby mediów, nie mówiąc już o teatrzyku robionym przez same media.
bo widzisz:
podejście do trawy tego posła może być takie samo jak innej osoby do pedofilii. Osoba reprezentująca wolne konopie raczej powinna sobie zdawać sprawę jak machania w studiu telewizyjnym woreczkiem z jaraniem może się źle skończyć, tym bardziej że poglądy pisowców są znane na ten temat.
Ale i tak twierdzę, że TU CHODZI TYLKO O POLITYKĘ, a osobiste poglądy tego gościa zeszły na drugi plan bo liczył się efekt medialny.
Co do tego:
'czyli rozumiem, że na złodziei co opierdolili ci sąsiada, pedofili itd też byś nie kapował?'
*mam swoje wlasne metody rozwiazywania takich spraw, bez udzialu psow, ka pe wu? Bo z organami sie nie wpolpracuje.
A co do tych wywodow co do polityki, ageta tomka, etc, to z niczym co napisales, sie nie zgadzam.
EOT
nic bardziej inteligentnego nie przychodzi mi w tym temacie do glowy.
Pozdrawiam
Hitori vel PISowiec
noithai pisze:Jak ktos ma mentalnosc donosiciela, to nim z cala pewnoscia zostanie!
Poza tym w naszym kraju donosicielstwo jest w cenie, w TV leca reklamy, gdzie jest to promowane. Panstwo takze promuje donosicielstwo, to co sie dziwisz, ze byly funkcjonariusz organow represji po nia siega??
Kiedys donosicieli wieszalo sie na drzewach ze zdjetymi portkami...
art. 304
§ 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepis art. 191 § 3 stosuje się odpowiednio.
Mr.LaTacha pisze: [quotePo pierwsze to jest polityka, a po drugie to jest polityka. On tego nie zrobił dla przyjemności (tak sądzę) tylko dla autopromocji wśród swojej grupy wyborców i w oczach władz partii. Nowy jest to się musi wykazać skutecznością medialną.Dla mnie donos to kapowanie, rozumiesz? A poza tym z organami opresji sie nie wspolpracuje.
Jakby tego nie zrobił to następnego dnia w pytanie na śniadanie, albo w innej równej hujni by politycy się śmiali, że PiS tak walczy o trzeźwość narodu, a ich czołowy poseł, były funkcjonariusz nie wiedział co zrobić jak mu koleś wymachiwał workiem z trawą przed oczami. No i byłby to temat na co najmniej jeden program, a jakby trzeba było to by z tego zrobili temat do końca wakacji pt: "hipokryci z pisu udają, że walczą z narkotykami, a inni mają o wiele bardziej racjonalne zdanie na ten temat".
Ogólnie rzecz biorąc nie zdziwiłbym się gdyby pan agent T nie raz i nie dwa wrzucił coś do nosa albo zapalił trawy podczas swoich operacji jak i po pracy ;) choć teraz pewnie mu nie wolno by nie było, że "hipokryci z pisu ganiają za dilerami, a sami ćpają!" - reportarz w tvn24! Ogólnie w obliczu katastrofy jaka nas czeka i tego co się dzieje to tylko temat zastępczy...
FajnieJest pisze:Tak na marginesie powiedzcie mi jak czy te cale Wolne Konopie sa czegos warte. Jak oni sie ubieraja? Obwisle koszulki jak jacys raperzy, ogolone lby, krzycza tanie haselka palic sadzic zalegalizowac. Czy tak powinni wygladac odpowiedzialni ludzie? Osobiscie uwazam, ze powinni sie zachowywac odpowiednio do sytuacji; chca byc w polityce, niech sie zachowuja jak ludzie majacy pojecie na polityce, niech mowia konkretne fakty a nie 'co by bylo gdyby bylo legalne'.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.