Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Na tegorocznym Woodstocku przybył do naszego obozowiska człowiek który wyglądał na szaleńca. Dziwnie się zachowywał, odniosłem wrażenie, jakby testował naszą wytrzymałość kiedy puszczą nam nerwy i będziemy kazali mu spierdalać. Najdziwniejszy fakt to jego oczy, lewe źrenica była na maksa wielka, jak by pożarł kwasa, a druga była strasznie mała zaledwie czarna kropeczka. Koleś bredził coś non stop, że jestem trochę w temacie to zrozumiałem, że mówi o chaosie. Jeden z moich znajomych nie wytrzymał i podchodził do niego trochę ostrzej, mało brakowało a by mu jebnął. Koleś bo agresji ze strony kumpla powiedział, że potrzebujemy zbawienia i on przyjdzie do nas później i nas wszystkich zbawi. Nie powiem bo koleś trochę mnie przeraził, szczególnie, że od razu skojarzył mi się z Jokerem. Moje pytanie do was, po jakim narkotyku może rozjebać każde oko inaczej? w sensie że jedna źrenica wielka druga mała.
Czekam na odpowiedz bo nurtuje mnie to pytanie.

Ps. nie pojawił się później, żeby nas zbawić. Ale jakieś 40 min po rozmowie z nami ostro przeszukiwało teren z 10 kolesi od służb porządkowych Woodstocku.
  • 247 / 2 / 0
Jedyne co mi się kojarzy, to jakiś czas temu był program na Nat Geo, narkotyki, tam był przypadek że jak wbili do labolatorium gdzie było robione LSD, to przyjął za dużą dawkę i miał taki sam przypadek ze źrenicami i u niego to spowodowało uszkodzenie mózgu.
  • 451 / 2 / 0
coś takiego się zdarza bez narkotyków, choć najczęściej u małych dzieci. Może gość miał po prostu problem okulistyczny (a to że zjadł kwasa to np rozjebało mu tą zdrową źrenicę?).
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 176 / 0
anizokoria jest często wynikiem obrzęku mózgu; występuje jako jeden z częstych objawów w zatruciu glikolu etylowego.
wiki

Można też bezpośrednio jedno oko potraktować atropiną/tropikamidem, a drugą czymś zmniejszającym źrenice. Ale po co to robić?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Naćpany był jakoś dziwnie, widziałem ludzi na grzybach i kwasach i wielu innych dragach, sam miałem fazę po nie jednej urzywce, ale on skojarzył mi się z typem który jest totalnie nieobliczalny, trochę byłem zjarany jak to na woodstocku bywa( Joker pomyślałem) że jest wchuj podobny do kolesia który narobił ostatnio syfu na batmanie i wielu innych ludzi którzy nakurwiali do totalnie randomowych ludzi. byłem święcie przekonany, że ten koleś przyjdzie i nas rozjebie. I te gadki, że potrzebujemy zbawienia, a on przyjdzie i później nas zbawi.
Już sam nie wiem, czy to Anizokaria. Wyglądał jak by mózg miał rozjebany na pół.
Wiecie dużo teraz różnych narkotyków które robią przesiew, krokodyl ,Angel Dust, czy jakiś syf po którym masz nieodpartą ochotę zjeść twarz kolegi.

Znalazłem tu pocję, że po dragach się pojebało z oczami.
"Czy spotkaliście się może kiedyś, że po zażyciu jakiś środków, drugów czy rc, występowała Anizokoria, czyli nierówne źrenice.
Parę dni temu miałem właśnie taki przypadek, że miałem różnego rozmiaru źrenice, w jednym dużą a w drugim małą.

Wystąpiło to po zażyciu kartona nasączonego roztworem LSD, do którego dorzuciłem 200mg metylonu.
Zauważyłem to dopiero około 7h po kartonie, 4h po metylonie."
  • 3363 / 359 / 0
Tez tak myślałem że sobie wkroplil atropine i pilokarpine. Może chciał być jak David Bowie. :)
  • 723 / 16 / 0
Mi się to jedynie kojarzy z efektem uszkodzenia mózgu po udarze. Wtedy też się tak robi czasami.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 2878 / 21 / 0
Być może za długo na słońcu był i dostał szoku. Upały były niezłe.
Która godzina? Jeśli późna, to może kwestia oświetlenia - pamiętasz jak z jednej strony napierdalały z reflektory, a z drugiej była ciemnica... stąd taki efekt.
Albo się pomyliłeś, co do jego oczu, tzn. przewidziałeś lub miał założone soczewki dla tego samego, co mówi Limitbreaker.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 415 / 4 / 0
Jeżeli działo się to we wtorek przed woodem...
...to mogę znać tego pana. :scared:
  • 381 / 12 / 0
Mógł też mieć jedno sztuczne oko:)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.