Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 459 / 2 / 0
Witam.

Przeglądając bezbrzeżne zasoby internetu można trafić na wiele "rzetelnych opinii o narkotykach". Ja sam nie raz stykałem się z "silnymi uzależnieniami, spowodowanymi marihuaną", ale artykuł, który znalazłem na wpecie po prostu mnie zabił. Jak w naszym kraju ma być dobrze, jak media wciskają nam taki KIT, zaprawiony obłudą?

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1152 ... caid=1eea8

Naprawdę, kiedy indziej mógłbym się jeszcze wysilić na jakiś zgryźliwy komentarz, czy chociażby wytknięcie najbardziej niemerytorycznych kwestii, ale...
Ten artykuł CAŁY jest niemerytoryczny :wall: od tytułu aż po ostatni wers emanuje ignorancją i narkofobią. Czy może nie mam racji?

BTW. Jeżeli umieszczam w złym dziale, to prosiłbym o przeniesienie, jestem jeszcze trochę nieobeznany z forum.
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
Nie do końca prawda, nie do końca kłamstwo. Nie spodziewasz się chyba w oficjalnych mediach artykułu będącego choćby w najmniejszym stopniu pro-narkotykowym? Fakty są przejaskrawiane w celu zapobiegania ewentualnemu zainteresowaniu osób czytających. Napisaliby, że mundurowi zatrzymali kogoś z grzybami, które powodują euforię i niezwykłe przeżycia, kropka - spadłaby głowa dziennikarza. O alkoholu też jest mnóstwo materiałów i wszystkie, co do jednego przedstawiają zagrożenia i konsekwencje, a społeczeństwo i tak pije. Wiedza swoją drogą, rozum swoją.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 625 / 28 / 0
>grzybki szybko uzależniają - twierdzi terapeuta. - A już po kilkakrotnym zjedzeniu mogą spowodować nieodwracalne zmiany w mózgu - dodaje
hohohhoho hihihi, kurde jeśli już chcą zniechęcać społeczeństwo to niech chociaż podają informacje mające cokolwiek wspólnego z prawdą
ale faktycznie, większość społeczeństwa uważa że wszystkie narkotyki prowadzą do cięzkiego uzależnienia, no i to najczęsciej po jednorazowym użyciu xD
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 91 / 4 / 0
Takie mamy społeczeństwo-nic na to nie poradzisz.Ludzie boją się substancji psychoaktywnych jak ognia(innych niż alkohol),a przyczyną tego są ,między innymi oczywiście,tego typu artykuły,którę podtrzymują te stereotypy-a podobnych tekstów jest mnóstwo.Społeczeństwo w tym temacie jest w umysłowej stagnacji-nie przyjmą do wiadomości tego,że np.porcja grzybów jest mniej szkodliwa fizycznie niż aspiryna,którą łykają na potęge,nawet jeśli przedstawi im się dowody w postaci badań naukowych-wolą uwierzyć w jakieś brednie np. z tego artukułu(który jest brednią w 90%'tach).Ja sam nie umiem tego pojąć jak tyle niby wykształconych i mądrych ludzi może byc ignorantami w takich sprawach.Narkofobia w czystej postaci.
  • 3899 / 239 / 13
Czy Kopernika w jego czasach ruszał sprzeciw motłochu - wątpię...

Szanujmy się ludzie i nie przejmujmy się mentalnym kalectwem.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 459 / 2 / 0
@The Light
To co mówisz to szczera prawda. Dziennikarze niewątpliwie specjalnie demonizują tego typu używki, zapewne, żeby nikogo "nie sprowadzić na złą drogę". Drugą sprawą jest zubożenie mentalne jakie czynią wśród społeczeństwa podczas tego "chwalebnego" procederu.

@Parathormon
Cóż, Kopernika nie ruszał - po prostu wydał swoje dzieło pośmiertnie , żeby mu nikt nic nie zarzucił. :-)

Ale prawda jest taka - niezależnie od poziomu absurdu, który media przekazują "porządnym obywatelom", niektórzy (czyt. użytkownicy hyperreal ;-) ) potrafią odróżnić fakty od mitów. I chyba lepiej po prostu wiedzieć swoje i się z tym nie afiszować, bo większość ludzi po prostu nie chce znać prawdy.
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 4 / 0
oni wszyscy zginą, po co się nimi przejmować?
  • 3899 / 239 / 13
Tak samo zginiemy my. Co do Kopernika - może i tak było jak mówisz, mniejsza o to - może niezbyt szczęśliwy przykład ale sens chyba jasny.

Czy widzą to użytkownicy [h] - pewnie niektórzy widzą;
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2012 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 880 / 23 / 0
No nie wiem czy Ty już, ale ja jestem nieśmiertelny, a oni co najwyżej zreinkarnują i zaczna cykl od nowa aż się kurwa nei nauczą, aż zrozumieją i pojmą-mentalne kalectwo na zatraważającym poziomie(nawet nei wszedłem na strone artykułu, wystarczają mi opinie ludzi Naszego pokroju) gupkiowiate, dogłębnie przeraźione, źgubione źwieźiątka udające lwa-społeczeństwo :emo:

Wiem, trzeba mieć wyrozumiałość, źwieziątka też mają uczucia! -.-

Tak naprawde ich kocham ale ot jest jebana masakra jak ludzie djaą się ogłupiać.... man!
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2012 przez Better world, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 469 / 9 / 0
A mnie najbardziej zastanawia po jaki chuj ćpuny po raz kolejny użalają się na swoim forum, że w mediach podawana jest nieprawda o narkotykach? Czy to coś da? Kogoś chcecie tu uświadamiać? Idźcie rozmawiać z rodziną, kolegami ze szkoły, współpracownikami, sąsiadami, itd. Ich uświadamiajcie, jeśliście tacy mądrzy.
Już każdy powiedział to co wiedział
trzy razy wysłuchał dobrze mnie
wszyscy zgadzają się ze sobą
a będzie nadal tak jak jest
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.