Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Witam mam 21 lat jestem bezrobotnym studentem nigdy nie karanym. Od 2 lat jestem uzależniony od marihuany, aby się ,,zabezpieczyć'' na przyszłość od dwóch miesięcy uprawiałem 10 krzewów konopi indyjskich ( od 25 do 125 cm ) na terenach nieużytków rolnych ( znaleziono tam również środki do ich pielęgnacji ) , zostałem zatrzymany i po przedstawieniu dowodów winy przyznałem się do czynu i dobrowolnie poddałem karze, również przeszukano m idom ale nic nie znaleźli sprawa zostanie zakończona w trybie przyśpieszonym w ciągu tygodnia prokurator ustali wyrok bez mojej obecności, zostanie on mi jedynie przedstawiony, dodam że nie miałem kontaktu z adwokatem. I chciałbym się dowiedzieć co mi za to grozi, czy mogę sobie w takim obiegu sprawy jeszcze jakoś pomóc bądź wpłynąć na złagodzenie kary, oraz czy warto odwoływać się od wyroku? po prostu co mogę zrobić ? .... z góry dziękuję za pomoc .
  • 80 / 1 / 0
radze udac sie do adwokata i tam zasiegnac rady/ opini. Jezeli nie masz kasy na adwokata mozesz go szukac w MOPS lub w punktach leczenia uzależnień/ pomocy rodzinie gdyz czesto gesto przyjmuje tam prawnik raz w tygodniu zupelnie bezplatnie. Polecam takie rozwiazanie i powodzenia. Pamietaj tez, ze różni prawnicy = różne opinie i jezeli cos Ci nie bedzie gralo w jakims adwokacie szukaj innego - az do skutku.
  • 853 / 56 / 0
'Miszcz' jesteś , poddać się dobrowolnie karze, nawet nie wiadomo jakiej :rolleyes:
Idź do adwokata, może uda się to jakoś odkręcić.
Swoją drogą - czaili się na 10 krzaków czy to był przypadek?
  • 10 / / 0
Adwokat z urzędu na posterunku mi tak doradził, że będzie najlepsze rozwiązanie. Na zwykłego mnie nie stać, a czy mogę jakoś uzyskać teraz poradę darmową u adwokata i jak ? A wygląda na to że zasadzali się od dłuższego czasu na mnie ...
  • 853 / 56 / 0
heh czyli rozumiem że jakiś społeczniak co przypadkowo znalazł, doniósł a oni tracili kasę i czas by udupić kogoś kto na zadupiu zasadził 10 krzaków;) Ten kraj jest chory jednak.
Adwokat z urzędu ma wszystko w chuju więc nie dziwne że tak 'doradził'
Nie wiem gdzie są darmowe porady...zainteresuj się, może coś znajdziesz.Jak nie znajdziesz to przynajmniej 1 wizyta płatna, żebyś wiedział , co możesz zrobić jak ten wyrok będzie wyrokiem w zawiasach(czyli najbardziej przejebanym).

Jak będzie grzywna to dobra...zapłacisz i będziesz prawie czysty.Natomiast zawiasy to pierwszy krok do pierdla -niech Cię złapią w trakcie ich trwania z głupią lufką osmoloną, bądź jakąś śmieszną ilością i będziesz miał realną szansę trafić do pierdla.
Ogólnie jeśli będą zawiasy to odwołuj się.
  • 625 / 28 / 0
Jak cię przyskrzynili ? Złapali cię na miejscówce ? A jeśli nie, to jakie dowody ci przedstawili że t właśnei twoja palntacja ?
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 14 / / 0
Mi po znalezieniu 93 krzaczkow ( 60g szuszu niby bop susz to opadniete listk pod roslinkami :#: ) po 2 latach spraw 6 miesiecy na sankach i kilku frajerow ktorych nastraszyla policjia zeby powiedzieli ze kupowali odemnie susz ( a kur... nie kupowali jak z 2 miesiecznych roslinek moga byc topki !!!!! )

Mialem 3 zarzuty

1- Posiadanie

2- dilerke

3- uprawe w celu osiagniecia korzysci majatkowej

po niedawnym zakonczeniu spraw 3 lata do odsiadki po apelcji prokurwatora

po pierwszy wyroku 2 lata w zawieszniu na 5 lat

i gdzie jeb.......ana intelektualna polska ???? chce sie :kotz: na wladze polske i caly ten syffff
  • 8 / / 0
Adwokat z urzedu na komendzie?? Co pan policjant zdjal mundur, wyjal z szafy toge i udzielil ci darmowej, dobrej porady prawnej? Poddales sie dobrowolnie karze, nie wiedzac jaka to kara? Moze prokurator zaproponowal tobie 2 lata bez zawiasow, a ty sie zgodziles? Zreszta skad bylo wiadomo ze to twoje krzaki, przeciez mogles tam tylko spacerowac.
  • 1736 / 18 / 0
slomianin pisze:
Adwokat z urzedu na komendzie?? Co pan policjant zdjal mundur, wyjal z szafy toge i udzielil ci darmowej, dobrej porady prawnej? Poddales sie dobrowolnie karze, nie wiedzac jaka to kara? Moze prokurator zaproponowal tobie 2 lata bez zawiasow, a ty sie zgodziles? Zreszta skad bylo wiadomo ze to twoje krzaki, przeciez mogles tam tylko spacerowac.
dokładnie
nawet zastanawiam się czy ten koleś to jakaś prowokacja nie jest :)

@Sayan21
Poszukaj darmowej poradni prawnej, albo odżałuj na adwokata bo samodzielnej kariery to ci nie wróżę.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 10 / / 0
wiedzieli mieli od razu nakaz zatrzymania i przeszukania, wiedzieli kiedy ostatnio byłem i co tam jest + odciski z pestycydów które tam miałem
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.