Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 887 / 11 / 0
Zawsze gdy zostane wybudzony przez jakiś dźwięk początkowo w żaden sposób nie przypomina on swojej formy, przykład: słyszę jak jakaś kobieta rozmawia z lekarzem o aborcji, dźwięk zaczyna się mieszać z jakimiś uderzeniami i powoli przechodzi we właściwy dźwięk czyli szczekanie psa...
Albo głos wytykający mi jakieś błędy który przechodzi w głośno puszczoną muzykę
Nie przeszkadza mi to w życiu codziennym, trwa maksymalnie jakąś minute od wybudzenia, jednak zastanawiam się co to może być, ktoś doświadczał podobnych rzeczy?
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2012 przez peszel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 749 / 86 / 0
Ja to mam codziennie. To omamy hipnopompiczne. Ja również do tego miewam codziennie omamy hipnagogiczne i porażenia przysenne. Nie jest to groźne, ale możesz się przerodzić w narkolepsję.
  • 488 / 7 / 0
Temat znany i zupełnie normalny - halucynacje przysenne.
  • 2310 / 11 / 0
Pozwole sobie jeszcze dodac, ze po przespanej nocy, kazda muzyka brzmi lepiej ze wzgledu na wypoczecie aparatu sluchu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.