Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 887 / 11 / 0
Zawsze gdy zostane wybudzony przez jakiś dźwięk początkowo w żaden sposób nie przypomina on swojej formy, przykład: słyszę jak jakaś kobieta rozmawia z lekarzem o aborcji, dźwięk zaczyna się mieszać z jakimiś uderzeniami i powoli przechodzi we właściwy dźwięk czyli szczekanie psa...
Albo głos wytykający mi jakieś błędy który przechodzi w głośno puszczoną muzykę
Nie przeszkadza mi to w życiu codziennym, trwa maksymalnie jakąś minute od wybudzenia, jednak zastanawiam się co to może być, ktoś doświadczał podobnych rzeczy?
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2012 przez peszel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 749 / 84 / 0
Ja to mam codziennie. To omamy hipnopompiczne. Ja również do tego miewam codziennie omamy hipnagogiczne i porażenia przysenne. Nie jest to groźne, ale możesz się przerodzić w narkolepsję.
  • 488 / 7 / 0
Temat znany i zupełnie normalny - halucynacje przysenne.
  • 2310 / 11 / 0
Pozwole sobie jeszcze dodac, ze po przespanej nocy, kazda muzyka brzmi lepiej ze wzgledu na wypoczecie aparatu sluchu.
ODPOWIEDZ
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.