Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 887 / 11 / 0
Zawsze gdy zostane wybudzony przez jakiś dźwięk początkowo w żaden sposób nie przypomina on swojej formy, przykład: słyszę jak jakaś kobieta rozmawia z lekarzem o aborcji, dźwięk zaczyna się mieszać z jakimiś uderzeniami i powoli przechodzi we właściwy dźwięk czyli szczekanie psa...
Albo głos wytykający mi jakieś błędy który przechodzi w głośno puszczoną muzykę
Nie przeszkadza mi to w życiu codziennym, trwa maksymalnie jakąś minute od wybudzenia, jednak zastanawiam się co to może być, ktoś doświadczał podobnych rzeczy?
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2012 przez peszel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 749 / 85 / 0
Ja to mam codziennie. To omamy hipnopompiczne. Ja również do tego miewam codziennie omamy hipnagogiczne i porażenia przysenne. Nie jest to groźne, ale możesz się przerodzić w narkolepsję.
  • 488 / 7 / 0
Temat znany i zupełnie normalny - halucynacje przysenne.
  • 2310 / 15 / 0
Pozwole sobie jeszcze dodac, ze po przespanej nocy, kazda muzyka brzmi lepiej ze wzgledu na wypoczecie aparatu sluchu.
ODPOWIEDZ
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.