Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Witam.to moj pierwsyy post.tak jak w tytule.chcialbym wiedziec jak najwiecej na ten temat.chodzi mi czy mozna budowac na tym jakas linie obrony i za np.przezyta epilepsję,na mendowni.z gory dziekuje i pozdrawiam.prosze o odp od ogarnietych w temacie ludzi
Uwaga! Użytkownik tony1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 488 / 8 / 0
Zazwyczaj pytają przy zatrzymaniu czy jesteś na coś chory lub jak się czujesz. Możesz mówić, że masz padakę i jak się zestresujesz to dostajesz ataku, na pewno będą się z tobą delikatnie obchodzić bo nikt nie chce problemów w pracy a może cię nawet puszczą jak to będą jakieś pierdoły.

A jeśli chodzi o odpowiedzialność prawną to musiałbyś być ubezwłasnowolniony (ciężkie schorzenia psychiczne) tylko wtedy zamiast zawiasów mógłbyś wypierdolić na oddział zamknięty.
  • 7 / / 0
Dzieki wielkie,ale o tym wiem z doswiadczenia,heh...zawsze jak mowie,ze sie leczylem to jakos lephpej traktuja.raz nawet mialem cele otwarta zeby do kibla łazic kiedy chce:D
Uwaga! Użytkownik tony1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 247 / 1 / 0
Znajomy znajomego został przewieziony na własne życzenie na konsultację psychiatryczną z dołka i wysępił świrując 15mg diazepamu, co mu znacznie ułatwiło niemiłą z wiadomych względów rozmowę...
  • 694 / 7 / 0
heh przypomniało mi się jak miałem pake klonów, troche jarania i wyszedłem na piwo. Chodziliśmy grupką po osiedlu już 6białych skurwiałych krzyżyków zarzuciłem i nagle wyjeżdżają wychodzą świecą tymi bateryjkami swoimi, więc myśle jak by tu im spierdolić - więc ja jak świecili innym po twarzy dawałem krok w tył i jak żem nie jebnął bezwładnie na plecy ci podbiegaja świecą po ryju, więc krzycze do niego niech pan nie świeci bo mam epilepsje. A on do mnie jak masz epilepsje to nie pij, oddali dowody, powiedzieli żeby koledzy mnie odprowadzili i tyle. Później w nocy spotkałem się jeszcze z nimi 2x. raz jak dziewczyny na jakies posesji sikały ze mną i wszystkie dostały mandat, a ja nie %-D tylko kazali mi isc do domu lol
Nawet chłopaki z pewnej znanej grupy muzycznej, opowiadali że jak były protesty czy kłopoty z policją za komuny to udawali niepełnosprawnych umysłowo i zawsze ich puszczali :D
To nie jest tak, że policja się niczego nie boi, jak większość społeczeństwa odczuwają lęk przed osobami z chorobami psychicznymi. W USendEJ są specjalne wyszkolone jednostki pod tym względem (ci co chodzą po domach, policjantopielęgniarze że tak to ujme) a nas nawet jak ich szkolą, to nie widać by się przyłkładali do nauki. No ale w tym przypadku jak juz było zatrzymanie to pewnie sprawa pójdzie do sądu, a tam biegli i inne laleczki nienawiści. Jak juz coś ugrać, to przy pierwszym kontakcie
ODPOWIEDZ
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.