Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 456 / 14 / 2
Mam pytanie, moze ktos wie, albo rzuci linka, jakie testy na jakie narkotyki przeprowadzane sa podczas ta tak zwanego POLICE DRUGS SCREENING W United Kingdom (drogowka) przez tak zwane FORENSIC TOXICOLOGY. Please help!
  • 1049 / 10 / 0
Bardzo wiele. Od barbi poprzez antydepresanty, wszelakie stymulanty, opiaty oraz psychodeliki a konczac nawet na benzo. Kumpel jezdzi autobusem i ich tez co jakis czas kontroluja, na wydruku z wynikami bylo chyba blisko 80 pozycji zwiazkow.
  • 456 / 14 / 2
Ludze sie, ze w przypadku prawo jazdy zawodowego tak jest właśnie. Ale co w przypadku złapanie kogoś i zrobienia testu krwi, jeśli ten ktoś był na GBL/GHB?
  • 1049 / 10 / 0
GBL i GBH sa w zestawach podstawowych testow, tyle tylko, ze i jedno i dlrugie po kilku godzinach od zazycia, nie jest juz wykrywalna w krwi.
  • 456 / 14 / 2
Czy masz jakieś wiarygodne źródło tej informacji, typu link czy cos? Mam na mysli, ze jest na tej podstawowej liscie, bo o 4h wiem.
  • 1049 / 10 / 0
Jak chcesz zrodel to idz do prawnika, to Ci poda przepisy i wiarygodne zrodla. Ja Ci pisze o tym, co mozna samemu znalezc, jak sie nie ma az tak leniwej dupy... duckduckgo rozwiaze praktycznie kazdy problem.
A ja to po prostu, qwa, wiem i tyle.

Zdrowko
  • 456 / 14 / 2
No niestety, od 4 godzin szukam, i niewiele znalazlem, wiekszosc informacji jest na temat testow moczu, ten chyba tez: http://kingspath.co.uk/tests/toxicology/142/

Zwlaszcza to zdanie mnie zaintrygowalo: "A routine drug screen is made up of the most common illicit drugs in the UK."
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2012 przez kapelusznik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 456 / 14 / 2
Odpowiedz od jednego goscia zwiazanego z Law Enforcement & Police :

The simple blood screening, one vial, checks for 14 different TYPES of drugs. Not always specific drugs.

For example the test find metabolites left over form the use of amphetamines. Could be Dexedrine could be meth. Same goes for opiates, Could be codeine, could be heroin.

So a list of actual drugs tested for runs into the hundreds just with the 14.

The more extensive drug tests check for 27 different signs of usage.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2012 przez kapelusznik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 198 / 7 / 0
GBL, γ-Butyrolakton. Prosta cząsteczka, rozkłada się finalnie do wody i dwutlenku węgla, co skutkuje tym że po kilku godzinach nie ma śladu w organizmie.
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.