Najgrszą rzecza w projekcie jest ,że nie popalimy papierosów mentolowych a dużo ludzi takie pali ,ani żadnych smakowych ,mało osób pali smakowe ale dla nich będzie to niewąpliwie duża strata nie zaplimy blak Devili ,djarumów ani też normalnych tytoni do skrętów typu Exsellent
i też bardzo zła dla osób lubiących tabakę ,też jej nie zobaczycie ,nie będzie tytoniów bezdynych
narzekacie na ustawy typowo uderzające w dragi a za fajki też sie biorą jak widać
Zakaz smakowych papierosów? Już widzę, jak koncerny się na to godzą potulnie jak baranki.
A co im tabaka zawiniła to już naprawdę nie wiem.
Absurd w chuj. Niech ostrzeżenia zajmują 100% opakowania i niech zawierają grafiki takie, jak w Kanadzie, a i najlepiej niech się nazywają Papierosy Zwycięstwa, jak u Orwella.
Patrząc wstecz palenie bylo jedną z najglupszych rzeczy jakie robiłem. Cieszę się, że przejrzałem na oczy
Niemniej nie wiem do czego potrzebna Ci ogólna delegalizacja, skoro sam się tak pięknie uporałeś
Abstrahując od tych dokonań, perspektywa wycofywania mentolu (wtf?) czy tabaki zalatują mi typowym polskim absurdem, zabarwionym wystawianiem dupki w stronę zachodnich możnowładców (w geście uległości i zaproszenia rzecz jasna).
Po jebnieciu dzialki jest przynajmniej jakas faza, tutaj tylko wzrasta ryzyko śmierci
Gdybyśmy jednak mieli luźne prawo narkotykowe, byłbym za legalizacja wszystkich używek.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.