twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 27 / / 0
Trzy dni temu zaobserwowałem u mojej rośliny, ze końcówki dolnych liści opadają i stają się żółte (1. i 2. zdjęcie). Rzuciłem okiem do 'diagnostki dla rolnika' i uznałem, że to kwestia niedoboru azotu, przy okazji oddaliłem roślinę od lampy, bo te najbliższe liście (najbliższe lampie) byłyby najbardziej żółte. Dziś zaglądam do rośliny by dodać azotu i zastaję widok jak na zdjęciu poniżej - liście zwinięte i opadnięte. Łodygi trzymają się mocno, kolor też ten co zawsze, ale wygląda to tragicznie.
Wiecie jaka jest tego przyczyna? Da się coś z tym zrobić?

pierwsze dwa zdjęcia sprzed trzech dni:
[ external image ]
[ external image ]

zdjęcia sprzed chwili:
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
  • 135 / / 0
Ile podlewasz ??? chyba za mokro:-( raczej juz nie odzyja ale jakas szansa jest jesli korzenie nie zaczely gnic
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 87 / 3 / 0
Miałem tak samo z dwoma moimi roślinkami na oucie. Rosły wolno i miały żółte końcówki liści. Jednak zareagowałem i orzesadziłem je do innej ziemi, bo w tej pierwszej było pełno obornika i celowałem właśnie nie w niedobór, a nadmiar azotu. Mineło kilka tygodni i obecnie są to moje największe rośliny. Też jest możliwe, że miały za dużo wody i korzenie zaczeły gnić. W tym okresie przed przesadzeniem był też taki okres, że padało non stop przez 10 dni, więc tak samo mogło być z twoimi.
Sola dosis facit venenum.
  • 135 / / 0
revanek to przez wode ,moje rosną praktycznie na oborniku.Widziales moze kiedys krowia kupe na ktorej rosna normalnie roslinki ba kanie (takie grzyby) rosna tylkio wokól kup %-D . naturalny azot ciezko jest przedawkowac.Ja zaczelem teraz dopiero podlewac florowitem i zaczely mi listki żółknąć .
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 303 / 1 / 0
Widać od razu, że w bagnie stoi. A skoro roślina jest już w takim stanie, to zapewne po korzeniach.
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".