Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Tłukłem się ostatnio z typem, mam przesuniętą przegrodę nosową. I w związku z tym pojawia się moje pytanie. Czy wciąganie jakichkolwiek proszków jest dla mnie "bezpieczne"? ;)

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
  • 2362 / 31 / 0
wciąganie proszków zazwyczaj nie jest bezpieczne
BS
  • 17 / / 0
Domyślam się. Chodzi mi o to, czy jeszcze bardziej mogę sobie rozjebać ten nos? A właściwie chodzi mi o to, jak bardzo.
  • 1522 / 73 / 0
O ile nie będziesz prochu aplikował przy pomocy młotka, to nosa raczej nie złamiesz, chociaż na Twoim miejscu dla pewności dokładnie kruszyłbym grudki. Najwyżej Twoja śluzówka będzie jak opona Schumachera po Grand Prix.
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2012 przez Satif, łącznie zmieniany 1 raz.
tekst powyżej =/= prawda
  • 2362 / 31 / 0
BS
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.