twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
Posty: 1 • Strona 1 z 1
  • 3 / / 0
Z góry przepraszam jeśli moje pytanie jest głupie, ale to moja pierwsza uprawa, a na forum nie znalazłem odpowiedzi.

Niektóre liście jednego z moich maleństw zwijają się podłużnie w górę, i ogólnie cała roślinka wygląda niezbyt zdrowo. Warunki: outdoor, od 2 tygodni (wcześniej kiełkowanie w doniczkach), ziemia miejscowa wymieszana z dolomitem (obok rośnie w cholerę chwastów i pokrzyw więc chyba żyzna), tydzień temu podlana biohumusem w proporcjach takich jak na etykiecie.
Dziwne jest to, że kilkadziesiąt centymetrów dalej rośnie drugi egzemplarz, który wygląda jak okaz zdrowia.

Co może być nie tak?

Sorry za niską jakość zdjęć, zrobię lepsze jeśli to pomoże w diagnozie.

[ external image ][ external image ]
Posty: 1 • Strona 1 z 1
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
[img]
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

[img]
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.