Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Zostalem zlapany na posiadaniu 0.79g susu roslinnego. Bylo to w samochodzie kolegi, a dodatkowo w samochodzie znalezli 1.61g w innym pakiecie. Moj ojciec jest policjantem czy jesli przyznam sie do winy za te 0.79 to on moze poleciec z pracy? Bylo przeszukanie mojego mieszkania nic nie znalezli. Kolegi mieszkanie tez bylo przeszukane ale nie wiem czy cos znalezli. Jak mam zrobic zeby nasze wyroki byly jak najmniejsze? Wiem ze za posiadanie takich ilosci mozna nawet starac sie o umozenie postepowania ale czy to cos da?
  • 2814 / 14 / 0
moops1993 pisze:
w samochodzie znalezli 1.61g w innym pakiecie.
Uznano, że pakiet należy do?
moops1993 pisze:
przyznam sie do winy za te 0.79
http://hyperreal.info/dlaczego-nie-wart ... 4%99-karze
to on moze poleciec z pracy?
Najlepiej spytaj Ojca jak u niego na Komendzie na to patrzą.
moops1993 pisze:
Wiem ze za posiadanie takich ilosci mozna nawet starac sie o umozenie postepowania ale czy to cos da?
Są przypadki, że daje. Czytaj:
  • Poradnik Konsumenta Konopii
  • sprawy opisywane przez Wolne Konopie
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
ustalili ze pakiet nalezy do kolegi bo w jego samochodzie. Ale jesli jestem pelnoletni to nie powinno sie to dotyczyc mojego ojca?
  • 488 / 8 / 0
moops1993 pisze:
Ale jesli jestem pelnoletni to nie powinno sie to dotyczyc mojego ojca?
No a co ma piernik do wiatraka? Zbiorowa odpowiedzialność? :-D
  • 825 / 14 / 0
pan jozek pisze:
moops1993 pisze:
Ale jesli jestem pelnoletni to nie powinno sie to dotyczyc mojego ojca?
No a co ma piernik do wiatraka? Zbiorowa odpowiedzialność? :-D

No właśnie, najwyżej koledzy "po pałce" twojego ojca będą mieli z niego zlewe że gania ćpunów a nie widział co sam w domu trzymał.
  • 1519 / 20 / 0
W mundurówkach takich jak policja czy chociażby straż graniczna, nikt z rodziny nie może być karany. Więc jeśli chłopak zostanie ukarany to baćko wylatuje z roboty
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 3219 / 395 / 0
EdwardZnienacka pisze:
W mundurówkach takich jak policja czy chociażby straż graniczna, nikt z rodziny nie może być karany.
Nie. Jest tak że na etapie rekrutacji przeprowadzają wywiad środowiskowy i jeśli okaże się że ktoś z rodziny jest karany to jest to argument in minus przy podejmowaniu decyzji o ewentualnym zatrudnieniu. Natomiast jak już ktoś pracuje w policji to nie ma znaczenia karalność członków rodziny i nie można kogoś za to wyrzucić ani wyciągnąć jakieś konsekwencje.
  • 1530 / 9 / 0
Hmm, ale mogą być chyba problemy przy ewentualnym awansie jak już nałapie wystarczająco dużo ćpunów bądź wykaże się w inny sposób. Swoją drogą dziwne, że sprawie łba nie ukręcili ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 141 / 2 / 0
EdwardZnienacka pisze:
W mundurówkach takich jak policja czy chociażby straż graniczna, nikt z rodziny nie może być karany. Więc jeśli chłopak zostanie ukarany to baćko wylatuje z roboty
Przecież to by było bez sensu. Skąd żeś wytrzasnął takie coś? :nuts:
  • 1530 / 9 / 0
Dlaczego bez sensu. Prześwietlają całą rodzinę by wiedzieć z kim mają doczynienia. Choć nie wiem czy tak jest też z mundurowymi. W pewnych zawodach zaufania publicznego tak jest.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.