Powinien Pan głosić się do psychiatry ponieważ lęk oraz objawy wytwórcze mogą być pierwszym objawem poważnych zaburzeń psychotycznych. Może to być dziedziczone genetycznie lub być efektem stresu bądź jakiegoś poważnego przeżycia emocjonalnego z przeszłości. Proszę się jednak nie martwić, zaburzenia można opanować dzięki zastosowaniu leków anksjolitycznych lub samej psychoterapii.
Ja olewałem wszystko, lęki, niepokój, kołatania i inne objawy psychosomatyczne aż wreszcie po kilku miesiącach o 5 rano lecialem do szpitala do psychiatry żeby cos ze mną zrobil i tak biore SSRI, niedługo terapia Behawioralno-poznawcza. Także jeszcze raz polecam ci udac sie do Specjalisty tutaj diagnozy tak naprawde nikt ci nie postawi.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.