Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 483 / 69 / 0
Zostałem oszukany ostatnio przez [cut 1]
Mimo niskiej kwoty na jaką zostałem oszukany chcę sprawę zakończyć na policji. Czy przysługuje mi takie prawo, czy policja podejmie się tej sprawy, mimo małej wartości paczki równej 30zł?
Namiary jakie na niego posiadam, to numer konta bankowego, oraz numer gg. Myślę, że to wystarczy, mam rację?
PcP (bo Ciebie głównie proszę o zdanie w tym temacie), jak wygląda przebieg sprawy? Zgłaszam przestępstwo, podaję dane, a resztą zajmuje się policja - sąd? Trzeba się wstawiać na jakieś rozprawy?

Także Panowie i Panie nie odbierajcie tego źle. Chcę tylko "powyrywać chwasty", które chcą się nieuczciwie dorobić, myśląc, że nic im nie grozi...

...do czasu....
[cut 2]
Ad.1.Nie rozmawiamy o sklepach. Ad.2.Odpowiedź już się znajduje na forum. - PcP
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 630 / 3 / 0
Tyle, że tu żadnego przestępstwa nie ma - jedynie wykroczenie.
  • 2814 / 14 / 0
Kradzież poniżej 250 zł (wykroczenie) byłoby w przypadku, gdyby zabrał mu to siłą itp. Tu natomiast jest oszustwo, które nie ma dolnej granicy, aby uznać je za przestępstwo.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 483 / 69 / 0
Ponawiam pytanie, jak wygląda całe zgłoszenie? Sprawą zajmuje się tylko policja, czy może jakiś sąd (np konsumenta)?Pytam, bom ciekaw, czy trzeba przychodzić na jakąś rozprawę, czy wszystko od razu na policji załatwię. Zamówione zostało am2201, ale to pewnie żadnej różnicy nie robi.
I gdzie jest ta odpowiedź co do czarnej listy sprzedawców? Nigdzie tego nie widze, chyba tego nie ma.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 1951 / 15 / 0
Listy nie ma i nie będzie! Zbyt duży chaos i służała by tylko oczernianiu konkurencji.
  • 2814 / 14 / 0
Zgłaszasz sprawę na Policję. Na rozprawę możesz zostać wezwany do sądu bliskiego dla sprawcy. Istnieją okoliczności, gdzie możesz być wzywany blisko swojego adresu zamieszkania. 1-3 pobyty na Policji, 1 stawienie się na rozprawie.

Sprawą zajmuje się sąd cywilny.

Kwestie listy omawiano w dziale "Uwagi" naszego forum.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.