po 1. mam boxsa zrobionego jako kolumna wymiary od środka: 34 37 74wys. to daje 0.12cm2 następnie chciałem dac świetlówki osram 23W 4 daje 6000lum ale czytem na temat świetlówek i nikt ich nie poleca wogóle HPS jest wydajniejszy (chodzi mi o 100W) 8000-9500 lum i tańsza za 50zł się dostanie a świetlówki 1 po15zł i do tego kable i to wszystko około 70zł wiec się zastanawiam!!! tylko się boje tego ze mam za mała wysokośc!!! i to że bez uziemienia nie bede potrafił złozyć jej żeby bylo z uziemieniem!!! naturalnie zastosuje Fim LST ScrOOG z góry THC THX
Tutaj na forum ludzie uprawiaja a nie hoduja...a to za sprawka shakiry ktory tutaj przestrzega slownika i wszytkich poprawia...chwala mu za to ;-)
Jesli zalezy ci na plonie, a pewnie zalezy to zainwestuj w ta hps...najlepszym rozwiaazniem miec swietlwoki na vega(3min-4) a potem walnac hps na flov...niestety w tym sporcie im wiecej sie wlozy tym wiecej sie wyciagnie...
starczyła by ci hps 70w...jak mowisz ze sa 100w, to by była akurat...150w na 0,12m2 to ciut za duzo tym bardizej ze masz tylko 74cm wys
Jaka rosline sadzisz i ile? Ja bym posadził na twoim miejscu jedna rosline feminizowana i przedluzył jej nieco vega do ok 40-45 dni...3 razy pofimował i lst mocne lst zastosował...
co do wysokosci masz ok 20cm doniczka(bys musail jakas specjalna doniczke sobie sprawic/zrobic zeby byla ona jak najniszza a jak najwiecej ziemi do niej weszlo, miska?)...potem ok 17cm siatka i nad siatka licz ok 13cm na szczyty plus od 100w jakies 10cm(przy zalozeniu ze bedziesz mial wentlacje wdmuchujaca zimne powietrze miedzy szczyty a lampe) ====60cm wiec powinienes sie bez problemow wyrobic...
pozdr
za 90 zl powienienes zlozyc 100W, niby u mnie w miescie tyle czesci kosztuja :] (ja mam hpsa 250W za 120 zl zlozonego) a prąd wyniesie cie prawie tyle co za te swietlowki :D 4x23=92W :]
pozdrawiam
Jaka rosline sadzisz i ile? Ja bym posadził na twoim miejscu jedna rosline feminizowana i przedluzył jej nieco vega do ok 40-45 dni...3 razy pofimował i lst mocne lst zastosował...
co do nasion to nie mam zielonego pojęcia dostałem od kolegi to jest moj pierwszy indoor sprawdzajacy jak mi się powiedzie!!! a sadzę tam 2 nasionka!!! narazie są w boxsie z PC ładnie rosną fotoperoidem (24/0)
Koyot
starczyła by ci hps 70w...jak mowisz ze sa 100w, to by była akurat...150w na 0,12m2 to ciut za duzo tym bardizej ze masz tylko 74cm wys
Ja chce tylko 100W HPS
a co dokładnie z tym uziemieniem widziałem na stronie lampy.com.pl tam jest cały zestaw za 59zł.warto kupic tylko czy mnie koles nie zrobi na lewo tego sie boje a 60zł droga nie chodzi!!!
a za bledy przepraszam!
niech moc bedzie z wami!!!
a co dokładnie z tym uziemieniem widziałem na stronie lampy.com.pl tam jest cały zestaw za 59zł.warto kupic tylko czy mnie koles nie zrobi na lewo tego sie boje a 60zł droga nie chodzi!!!
w ogole juz nigdy nie kupiue uzywanych hps...lepiej pozbierac 200zl na dobra lampe z solidna oprawa i miec na kilka lat niz wydac(60+20przesylka) 80zl i miec lampe rok/dwa i jeszcze ryzykowac ze cos sie moze nagle zje*** i rosliny beda mialy wtedy nieplanowana przewre co odbije sie na plonie...
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."