Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 266 / / 0
Ostatnio dałem koledze do odważenia kofeinę 100g zamowioną razem z innym kolegą. Jego rodzice to znaleźli a jego ojciec powiedział że pojdzie z tą sprawą do dyrektora szkoły lub na policję. Zastanawiam się czy mam się czego bać , wydaje mi się że nie ale chciałbym to usłyszeć od kogoś bardziej doświadczonego.
ZA MOICH CZASÓW BYŁO LEPIEJ!!!!11!1!!!111oneoneone
  • 2814 / 14 / 0
Nie. Dyrekcja może na to krzywo patrzeć, ale ew.Sąd za sankcje wobec Ciebie powinien naprostować ją.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 7 / 0
Nie powinieneś się bać, kofa to bardzo legalny środek w polsce!!!! Raczej nic Ci nie zrobią, bo to dozwolone;]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.