Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 14 / 1 / 0
Witam jako że wszędzie piszą o wspaniałych psychojebiących właściwościach psylocybiny a mało o zmianach w organiźmie jakie zachodzą po łyknięciu grzybków mam pytanko :-)
Czy podobnie jak po zazyciu dietyloamidu kwasu lizergowego zwiększa się ciśnienie krwi i tętno ? :-D Jeśli tak to o ile :rolleyes: ? Mierzył ktoś ciśnienie na tripie ? :moody:
Wiem wiem ... pytanie :nuts:

PS

Jak to jest z tymi grzybami w okolicach JG i w ogóle ? 10 lat temu w mojej okolicy człowiek się o nie niemal potykał a teraz... Czyżby tyle grzybiarzy przybyło ??? :huh:
  • 14 / 1 / 0
Ok dzięki za wszystkie odpowiedzi :D Już wszystko wiem. Psylocybinka jak LSD czy większosc innych używek (jak nie wszystkie), podnosi ciśnienie i przyspiesza tętno do powyżej 100 uderzeń na minute co nazywamy tachykardią :)
Czyli pojedzone :wall:

+ ciekawostka....
"...Ilość związków aktywnych jest inna w każdym egzemplarzu grzyba. W grzybach suszonych związki aktywne są bardziej skoncentrowane. Ta sama niewielka ilość grzyba suszonego może wywierać działanie kilka razy silniejsze niż w przypadku grzyba świeżego tego samego gatunku..."

Źr. WikipediA
  • 36 / / 0
Mi ciśnienie wzrasta. Mierzyłem już po tripie (już praktycznie trzeźwy) ciśnienie skurczowe 150 rozkurczowe 90. Od tamtej pory przed grzybami biorę lek na obniżenie ciśnienia. U zupełnie zdrowych ludzi nie wiem jak jest, ja miałem problemy kiedyś z sercem (arytmia wyleczona ablacja).
4-PO-DMT
  • 1392 / 10 / 0
Zablokowany
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.