Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 562 / 29 / 0
Witam
bardzo interesuje mnie które narkotyki nie podwyższają, nie mają wpływu, lub wręcz obniżają ciśnienie śródczaszkowe. Właściwie w przypadku większości trudno mi znaleźć dokładne informacje na ten temat, wiem jedynie że raczej przy problemach ze zbyt wysokim ciśnieniem śródczaszkowym powinno się wystrzegać wszelkich opiatów ( może się mylę?) i stymulantów. A co z pozostałymi?
Czytałam gdzieś że barbiturany mogą nawet je obniżyć, ale sama zupełnie się nie orientuję więc zależy mi na radzie kogoś obeznanego w temacie.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
ketamina obniża z tego co mi wiadomo
  • 562 / 29 / 0
Nie, z informacji znalezionych na różnych stronach wynika że jest wręcz odwrotnie, ketamina je podnosi.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1520 / 72 / 0
Marihuanina
tekst powyżej =/= prawda
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.