P.S.
Na zaburzenia emocjonalne najlepiej działa psychoterapia. Ty byś pewnie wolał garść leków i przyćpać coś na to dla wzmocnienia, co? ;-)
Breslau jest niemieckie!
Jeśli przeszkadza Ci to w interakcjach z innymi, to jedynym sposobem jest zmiana tego, kim jesteś. Psychoterapia wspomagana lekami jest dobrą opcją, jeśli trafisz na kumatego terapeutę (co zdarza się rzadko, niestety).
Idź do psychiatry i tyle. Nie potrzebujesz skierowania, to darmowe jesli masz ubezpieczenie (uczysz się, studiujesz, jestes zarejestrowany jako bezrobotny).
The_great_destroyer pisze:Zaburzenia emocjonalne\osobowości może i z nazwy przypominają jakąś chorobę, ale to w rzeczywistości typ osobowości mniej kompatybilny ze społeczeństwem.
.
Moze poprostu przestań ćpać i staras sie otaczać ludzi ktorzy z ćpaniem nie wiele maja wspolnego?
Ja miałem podobny problem i mi to pomoglo, w pełni dobrze nie jest ale jest o niebo lepiej niz bylo :-)
Druga sprawa jest taka, że żeby można było się zarejestrować jako bezrobotny i być ubezpieczonym trzeba mieć MELDUNEK (!), wiecie co oznacza jak się nie ma? Jest hujnie, gdzie nie gdzie chodziłem prywatnie, ale nie da rady tak cały czas, bo na dolarach nie śpie.
Są też oddziały dzienne i terapie ambulatoryjne, w tym na przykład grupowe, które też dają nieco inne (często lepsze) efekty niż indywidualne. Wszystko to można zrobić na NFZ, o ile jesteś ubezpieczony. Przy większości tych terapii można brać leki wspomagająco, ale to, moim zdaniem, jak brać ketonal na ból brzucha podczas gdy masz raka jelita grubego (wybaczcie porównanie ;) )
Dobrym rozwiązaniem jest terapia psychodynamiczna/psychoanalityczna, a najlepszym
Breslau jest niemieckie!
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.