Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam. Mam maleńki przypał a mianowicie, Dziś jak co piątek udałem się na osiedle i koło godziny 19 dostaje telefon od mojego Ojca iż w naszym domu jest policja i szukają mnie (mieli nakaz przeszukania domu). W domu miałem maleńką chodliwe grzybów jest tego jakieś 100g może więcej. Policja wzięła tylko 4 grzyby 2z tacki (jeszcze rosnące) i 2 z suszenia(zrobili zdjęcia szafki w której znajdowała się reszta było ich dość sporo. Powiedzieli ze badania wykonają w ciągu 14 dni i przyjdzie powiadomienie. I moje pytanie jest takie co robić? Składać odwołanie o niską szkodliwość czynu ? Czy coś w tym stylu. I ile grozi mi lat więźnia za to (przypominam ze zwieli tylko 4grzyby porobili zdjęcia i pojechali, no i oczywiście ze jestem nieletni) ?
  • 2814 / 14 / 0
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 5 / 0
Jeśli wyglądasz na dorosłego, jesteś inteligentny, masz 16+ lat, to mogą Cię traktować jako dorosłego. A jeśli tego nie zrobią, pewnie tylko kurator. Jeśli to Twój pierwszy raz, to w najgorszym przypadku dostaniesz zawiasy. Don't worry, man :D
Jajka %-D
  • 78 / 1 / 0
I jak sytuacja, co ci chcą wkręcić?
  • 3899 / 242 / 13
Szybkie pytanie - czy strzykawki z grzybowymi zarodnikami są w PL legalne? Chodzi o zakup z zagranicy, ofc w celach publicznej profanacji złych i niedobrych narkotyków ;)

Odpowiedź na to pytanie znajduje się już na forum. Korzystaj z =3&keywords=zarod*%20grzyb*]wyszukiwarki - PcP
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.