Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Efedryna
Nieprzeczytany post autor: aramis »
Witam,
wiem, że był już temat o wysyłce narkotyków, z tym że nie do końca jestem pewien, jak sprawa ma się z efką należącą wg UoPN do prekursorów narkotyków. Czy można ją bez obaw wysłać z USA (trochę kosztuje, nie chcę stracić pieniędzy jak mi ją zatrzymają na granicy), lub ją stamtąd przywieźć bez większego ryzyka? Mówię oczywiście o niewielkich ilościach, 1-2 opakowania Black Mamby.
  • 2814 / 14 / 0
Re: Efedryna
Nieprzeczytany post autor: PcP »
Przeczytaj co grozi za przewóz prekursorów bez zezwolenia, posiadanie prekursorów bez zezwolenia, posiadanie prekursorów bez zezwolenia w celu produkcji narkotyku...
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.