Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Zablokowany
  • 67 / / 0
Witam. Otóż miałem przykrą niespodzianke. DO domu wjechali mi kryminalni, zrobili przeszukanie znaleźli wagę i fotki. Na badaniach wyszło iż w jednej fotce była odrobina marihuany, nie robili mi nawet badań. Głównie chodziło o nielegalną uprawę znaleźli 36. Na początku wkręcali, że to moje ale znaleźli typa. Jednak obok rósł mój jeden. No i musiałem się przyznać, ogólnie wyszło że miałem dwa. Więc przyznałem się do uprawy dwóch krzaków oraz posiadania suszu w domu. Nigdy wcześniej nie bylem karany. Przed chwilą mnie wypuścili siedziałem 48h na dołku. Typ co pisał protokół chciał odrazu ustalić karę z prokuratorem, jednak nie mógł się dodzwonić, powiedział że dostane dozór kuratora i zawiasy. I ja głównie w tej sprawie, ile mogę dostać. Jak to wszystko będzie wyglądało z tymi zawiasami co mogę robić a co nie w przyszłości. I jak z tym kuratorem, bedzie do mnie jezdził czy coś. Już całe zycie i wg. Głównie interesują mnie konsekwencje mojej głupoty :wall:
  • 110 / 1 / 0
A więc :
To co Tobie powiedział zapewne dostaniesz , nie pójdziesz siedzieć to Ci gwarantuje :)
Zawiasy dostaniesz pewnie cos koło 1rok w zawieszeniu na 2 (może mniej )
Oznacza to ,że w okresie 2 lat nie możesz absolutnie nic odpierdolić bo kurator zawodowy obligatoryjnie wyśle pismo o odwieszenie wyroku.
Kurator jeżeli będzie wporządku to będzie wpadał raz na 3 miesiące jak to było w moim przypadku ale zmienili mi i przychodzi co miesiąc na 10 minut pyta się o prace stosunki i to wszystko .
Uwaga! Użytkownik Roger_Lmz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / / 0
Hmm dzieki. A czy w moim przypadku to był dobry krok, że sam zgodziłem się na kare. Dużo wczesniej czytałem, żeby nie iść na ugodę tylko brać sprawę w sądzie, bo często umarzają o takie sprawy nie opłaca im się w to bawić. NIe wiem czy byłby sens pisać oświadczenie o to że nie poddaje się dobrowolnie karze. A co z pismem o niską szkodliwość czynu??? da to coś??? Wiem, że na necie duzoo info na ten temat, ale właśnie tyle tego jest cale strony, bez sensu to wszystko czytać.
  • 2878 / 21 / 0
Że tak się wjebię, może zaryzykuję warnem, ale

...po tym ostatnim zdaniu bym zamknął temat fpisdu na miejscu wysilających się modów, bo widać że koleś ma w dupie tak naprawdę.

TRUE - PcP
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Zablokowany
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.