Palilem papierosy od 2004 roku do 03.2011. Postanowilem, ze rzucam ze wzgledu na ceny. Od kwietnia pojawil sie problem. Zaczalem coraz czesciej pic alkohol i palic marihuane. Oprocz tego pije codziennie hektolitry coli (kofeina). Czy ktoś zmienia swoje pozostałe używkowe upodobania po odstawieniu nikotyny? Oprócz zwiekszenia czestotliwosci odurzania się (a jest ona coraz bardziej częsta), mam napady agresji i ogolnego szalu. Potrafie wkurwić się o bzdurę, że podnosi mi się ciśnienie wewnątrzgałkowe do stopnia pulsowania obrazu. Nie wiem czy jest spowodowane pobudzeniem przez Nikotynizm jakiegoś ośrodka w mózgu, a moja psychika szuka sobie tematu zastępczego czy jak? Do papierosów wracać nie chcę. Za dużo przeszedłem. Nie czuję ciągot, aczkolwiek często mi się śni, że palę.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.