...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 68 / 1 / 0
Witam,

Palilem papierosy od 2004 roku do 03.2011. Postanowilem, ze rzucam ze wzgledu na ceny. Od kwietnia pojawil sie problem. Zaczalem coraz czesciej pic alkohol i palic marihuane. Oprocz tego pije codziennie hektolitry coli (kofeina). Czy ktoś zmienia swoje pozostałe używkowe upodobania po odstawieniu nikotyny? Oprócz zwiekszenia czestotliwosci odurzania się (a jest ona coraz bardziej częsta), mam napady agresji i ogolnego szalu. Potrafie wkurwić się o bzdurę, że podnosi mi się ciśnienie wewnątrzgałkowe do stopnia pulsowania obrazu. Nie wiem czy jest spowodowane pobudzeniem przez Nikotynizm jakiegoś ośrodka w mózgu, a moja psychika szuka sobie tematu zastępczego czy jak? Do papierosów wracać nie chcę. Za dużo przeszedłem. Nie czuję ciągot, aczkolwiek często mi się śni, że palę.
  • 192 / 2 / 0
Myślisz, że to wszystko przez to, że nie palisz? nikotyna już dawno zniknęła z Twojego organizmu, a wątpię by uzależnienie psychiczne takie objawy wywoływało. Po prostu jesteś podatny na uzależnienia i tyle, skończ z wszystkim, bo długo nie pociągniesz. Sny o paleniu często występują u palaczy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.