Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Witam. Wczoraj popiłem z 2 ziomkami w barze i gdy wracalismy z niego coś im odbilo i zaczeli kopac jakis namiot, niszczyli znaki informacyjne itp. Potem podobno wpadla policja, ale nas juz tam nie było. Chłopaki dalej cos tam odwalali a ja poszedłem do domu. Dziś dowiedzialem sie ze stróż z tego ośrodka mnie widział w tym czasie. Zapewne policja niedługo wpadnie do mnie. Moje pytanie jest nastepujące, czy jesli powiem im ze nic nie pamietam z wczoraj to bedzie dobry pomysl ? Nie chciałbym wsypac ziomków, nie biore nawet takiej opcji pod uwage. Czy jesli powiem ze bylem tak pijany ze nie pamietam jak wróciłem do domu to bedzie równoznaczne z tym ze beda mogli mi przybic zniszczenie mienia?
  • 1530 / 9 / 0
flash6666 pisze:
Czy jesli powiem ze bylem tak pijany ze nie pamietam jak wróciłem do domu to bedzie równoznaczne z tym ze beda mogli mi przybic zniszczenie mienia?
Jak najbardziej. Jeżeli narozrabialiście to musicie teraz przyjąć tego konsekwencje. Zawsze to jakaś nauczka, a i przykład dla reszty, że takie zabawy są mało opłacalne. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że jeżeli nie zrobiliście szkód na 200zł i więcej to będzie to tylko wykroczenie.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2814 / 14 / 0
Fakt bycia pod wpływem narkotyku nie jest okolicznością łagodzącą. Sąd mając zeznania, że z nimi byłeś i twoje,że nie pamiętasz to uzna, że tam byłeś. Koledzy już są "skazani",ale ty nie. Od twoich słów zależy twój wyrok. Dodatkowo postaraj się o dowody,że odszedłes? Może coś kupowałeś, zwłaszcza kartą lub monitoring w drodze do domu? W bankomatach też są kamery. Przejdź się,a może ktoś udostępni kopie(oryginału nie bierz-lepiej,aby sąd jakby chciał mógł go wziąć bezpośrednio). Niektórzy mogą chcieć wydać tylko Policji.

Panowie, może pozwolicie działać moderacji zamiast dokonywać off-topicu(za co grozi warn)? Jeśli uważa ktoś, że temat powinien wylecieć to niech milczy i całkiem anonimowo zgłosi post(przycisk koło postu). Chyba że potrzebujecie poklasku i wyładować się...
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.