Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 5774 / 1184 / 43
Jakie substancje są typowymi halucynogenami ? Chodzi o takie , które powodują omamy wzrokowe , słuchowe , oevy i halucynacje. Wiem , że np. po grzybach występują halucynacje ale nie zawsze, czyli ni są one typowym halucynogenem. jak to jest z innymi substancjami ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 616 / 4 / 0
Z mojej strony mówię benzydamina - niektóre haluny dosłownie bolą.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 344 / 6 / 0
  • 3129 / 26 / 0
Delirianty.
High, how are you?
  • 295 / 3 / 0
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2518 / 27 / 0
Typowo tak jak napisał chusajn, realistyczne halucynacje dadzą ci delirianty, chociaż nie wszystkie bo po takiej gałce muszkatałowej nie zauważyłem jakiś mocnych halucynacji. Tak jak już było pisane benzydamina i psiankowate. bielunia bym nie ruszał, już prędzej wilczą jagodę, albo śmierdzącego lulka czarnego. Chociaż żeby zlokalizować gdzie rośnie ten ostatni to musiałem się naszukać 3lata. Moim zdaniem chyba właśnie rośliny zawierające w swoim składzie alkaloidy tropanowe.dają największe halucynacje.
  • 344 / 6 / 0
Są jeszcze DMH i DPH. Kiedyś, po wypiciu małej ilości herbatki ubulawu, widziałem węże pełzające w ognisku.

Delirianty są przezajebiste, lecz szkopuł w tym, że to właśnie one robią z mózgu największą papkę. Trwale uszkadzają wzrok i słuch. Wiele bym dał, żeby mi zeszły powidoki z benzy.
  • 703 / 40 / 0
Ruta stepowa powoduje głównie wizje przy zamkniętych oczach, zajebiście wyraźne. Ale tak naprawdę zajebiście. Przy otwartych oczach po ciemku jest coś jak po benzydaminie, a o wiele mniej zryje ci to organizm. Omamy słuchowe też występują i momentami mogą być przerażające, nie mówiąc o fizycznych skutkach ubocznych typu rzyganie i napięcie, które wykręci mięśnie lepiej niż lata ćwiczeń pozycji jogi. (Ale za to samopoczucie wyraźnie się polepsza na następne dni - przynajmniej ja tak miałam.) Oczywiście na każdego może działać inaczej itepe, no i trzeba wiedzieć czego nie wolno jeść/ćpać przy tej roślinie.
Jeszcze, u Shulgina jest napisane, że DiPT powoduje znaczne wykęcenie zmysłu i halucynacje słuchowe - tylko słuchowe. (Nie wiem co to jest dokładnie, czytałam tylko Tihkala.)
  • 357 / 3 / 0
son.of.the.blue.sky pisze:
Jeszcze, u Shulgina jest napisane, że DIPT powoduje znaczne wykęcenie zmysłu i halucynacje słuchowe - tylko słuchowe. (Nie wiem co to jest dokładnie, czytałam tylko Tihkala.)
Dipty robią ze słuchem analogicznie to, co takie ho-mety ze wzrokiem. Więc tutaj to chyba średnio pasuje.
Uwaga! Użytkownik Cyric nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 574 / 3 / 0
1,5g cipacza + 450mg dexa = realistyczne haluny, odrywanie od świata na rzecz filmów, oobe po 20s od zamknięciu oczu. Amatorom nie polecam, niezłe kuku może zrobić.
Uwaga! Użytkownik ciezka bomba jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.