Także jestem zamieszany w tą sprawę, bo zatrzymany wyśpiewał nawet o tym, że przelałem mu kasę na nasionka (nie pytajcie mnie po co o tym mówił :nuts: ) i podobno też się mogę rychło spodziewać wizyty, albo wezwania (nie wiem co jeszcze na mnie zeznał). Nie mam nic co by mnie obciążało, ale przy ewentualnym przeszukaniu, mogą zainteresować się pirackim oprogramowaniem, czy tylko narkotyków będą szukać?
Jeżeli będa chcieli przeszukać poproś o pokazanie nakazu.
Konto na facebooku usuń (tzn znajomego) nie będą próbować wejsc w historie konta bo są za głupi na to.
Niech nie poddaje się dobrowolnie karze i trzyma wersji ,że małolat próbuje go wrobić bo boi sie wydać prawdziwego dilera.
Umorzone nie zostanie , ale małoletni dostają przeważnie kuratora .
PS. Na przyszłość : zastanówcie się 2x razy zanim coś komuś sprzedacie i dobierajcie sobie lepiej kolegów , to ode mnie.
Ale niech wypowiedzą ludzie bardziej kompetentni w temacie.
Powrzucać gołe kutasy do galerii i na tablicę by sami usunęli konto.
Ja bym się nie przyznawał, że ja to ja. Jak nie masz 17tu lat to dużo ci nie zrobią więc siedzieć nie pójdziesz(mowa o twoim koledze) wypierać się do końca, że nie wiesz o czym mowa. Sformatować dysk w razie wjazdu.
Ty do niczego się nie przyznawaj. Jak przelew wykonałeś? Przez własne konto osobiste?
Jak zapytają o przelew to powiedz, że to za coś innego o ile zapytają, bo ja nie sądzę, za błahe i nie ma dowodów. Lepiej dilerke przybić.
W ogóle kurwa co to za czasy zamiast deal z ręki do ręki na ławce pod blokiem to małolaty przez fb i przelewy24 robią transakcje no ja pierdole, jeszcze wrzućcie zdjęcia na fotke.pl z workiem sQunQqQaa hahahahahhahahahahha :-D :-D :-D
ogólnie to mu najebać niech wycofa zeznania.
Ciekawe czy to zeznał.
Powiedział wam? Może to blef tylko byś nie podskakiwał.
eh, jebany babilon, was wyłapią jak leszcze,
zjazd na psy w różowym pokoju między pluszowymi słonikami i przesłuchanie:
- Maćku powiedz nam skąd znasz Mateusza Marleya vel faja wodna z dredami co chodzi po waszym gimnazjum?
- Nie znam prosze pana, nie wiem o kogo chodzi.
- (z liścia po twarzy)
- Frajerze to po chuj masz pinezki z nim na zdjęciach i składa życzenia na nk wklejając liścia marihuany z ukośników?
- [poker face kurwa i carpe diem]
Jakby mi pokazali rozmowy to tłumaczylbym, że to nie moje konto. Każdy może sobie założyć na fb z takim imieniem i nazwiskiem.
Gorzej jak jakimś cudem ip sprawdzą ale nie wiem czy to możliwe i jak i czy w ogóle na to wpadną na tym etapie.
Nie przyznawać się, bo jak raz się przyznasz to już polecisz i tak dopasuja zeznania aby byla spojna calosc. Najelepiej sie z kolezka ustaw zeby miec wspolna wersje, taka sama. Zawsze to lepiej w sadzie wyglada jak mowicie to samo, a tamten pierdoli jak potluczony.
eh,
Jeszcze jest motyw jak Cię wezwą i jeśli będziesz w charakterze świadka (bo możesz być ale musisz zapytac w jakim charakterze jestes wezmany, jak jestes nieletni ponizej 17tu lat to tylko z rodzicem przesluchanie) to możesz odmówić składania zeznań jeśli te zeznania obciążają tego kogoś z rodziny (jeśli to bliska rodzina, ja kiedyś tak zrobiłem jak w sądzie byłem w charakterze świadka) i koniec niech się głowią co teraz.
To już dopytaj jakiegoś prawnika na forum prawniczym kiedy możesz dokładnie z tego skorzystać i jakie następstwa niesie. Ja wiem tyle ile się po organach sprawiedliwosci przeciagalem. Mi odmowienie zeznan dupę uratowało, ale kogoś innego już trochę mniej. Mnie przynajmniej nie zaszkodziło i nie zostałem pociągnięty do odpowiedzialności.
- a mowil Ci kiedy zamierza załatwić stuff i jaki?
*
Damian
środyWysłano z czatu
Damian
o
ta piatke?
*
Maciek
środy
Maciek
o
dalismy mu 120zl i powiedzial ze bedzie za to 5g
o
co?
*
Damian
środyWysłano z czatu
Damian ciach
o
no z zarzewa zawsze jest mocne, a do piatku pewnie to zrobi
*
Maciek
środy
Maciek
o
jakie z zarzewa? pierwszy raz o tym slysze i wogole niewiem kiedy krystian zalatwi, co i i le, wiec myslalem ze ty wiesz
*
Damian
środyWysłano z czatu
Damian
o
no z zarzewa z dabrowy to prawie zawsze zalatwial wam, tylko ze 2 razy c chojen
o
revanek pisze:A jakby tak zeznać, że wymyśliłem to wszystko, żeby po prostu sie ode mnie odpieprzył? Tutaj jest jedyny fragment rozmowy, który mnie obciąża, zdaje mi się że nic konkretnego z tego nie wynika, i można wykorzystać ten fragment kiedy okazuje zaskoczenie/zdziwienie, rzućcie okiem:
- a mowil Ci kiedy zamierza załatwić stuff i jaki?
*
Damian
środyWysłano z czatu
Damian
o
ta piatke?
*
Maciek
środy
Maciek
o
dalismy mu 120zl i powiedzial ze bedzie za to 5g
o
co?
*
Damian
środyWysłano z czatu
Damian ciach
o
no z zarzewa zawsze jest mocne, a do piatku pewnie to zrobi
*
Maciek
środy
Maciek
o
jakie z zarzewa? pierwszy raz o tym slysze i wogole niewiem kiedy krystian zalatwi, co i i le, wiec myslalem ze ty wiesz
*
Damian
środyWysłano z czatu
Damian
o
no z zarzewa z dabrowy to prawie zawsze zalatwial wam, tylko ze 2 razy c chojen
o
nie formatem tylko programem który ileśkrotnie nagrywa losowe dane i po takim zabiegu nie ma możliwości odtworzenia danych.
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony
Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy
- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.