Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1169 / 17 / 0
Dzisiaj sobie tak rozkminiałem pod prysznicem, na temat tego że u mnie problem z zachowaniem cierpliwości istniał od dziecka.
Zawsze chciałem mieć coś już, bardziej myślałem o tym co jest teraz niż o tym co bedzię etc...

Podobno to jest największy problem, jeśli chodzi o człowieka oraz narkotyki (taka, najgorsza cecha jaką można mieć, przy okazji będąc ćpunem).

A jak to u was jest ?
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 31 / 0
Jako dziecko tez raczej brakowało mi cierpliwości. Powiem szczerze, że zmienił mnie dopiero sport. Uprawiany w dużej ilości, zwłaszcza gdy miałem naście lat. To miedzy innymi pomogło mi wyrobić luźny i spokojny stosunek do wszystkich spraw.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 205 / 1 / 0
Nadal jestem niecierpliwy a na bardziej na ciśnieniu, ale też mam, to od dziecka dotyczy to każdej czynności codziennej, która wymaga czasu lubu czekania. Takie życie :D

:heart: :heart: :heart:
  • 1169 / 17 / 0
U mnie swego czasu, również był sport.
Od 16 roku życia, po poważnej kontuzji przyszedł sport nazywany pufanie ziółka.
No i tak trenuję sobie codziennie, od prawie 2 lat doszło opio i jest kurwa nie wesoło.
0 cierpliwości (zwłaszcza jak nadchodzi skręt), TERAZ, TUTAJ byleby PRZESZŁO i dalej mozna funkcjonować.
A nie wspomnę o odkładaniu pieniędzy - calkowita abstrakcja...
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 22 / 0
Też do wieku ~15 lat byłem niecierpliwy. Teraz w sprawach materialnych jest zupełnie odwrotnie - np. kupię sobie sprzęt do kompa i czasem go odpakuje po dniu, chociaż długo na niego czekałem i był mi bardzo potrzebny. Z niematerialnymi sprawami nie myślałem...
  • 27 / 7 / 0
Ja umiem byc cierpliwy ale tez nie jestem jak czekam na dilera czasami to moge dlugo i go nie wydzwaniam
Jak mam towara w rece to jestem niecierpliwy no jakos nie chce mi sie dłuzej czekac swoje wyskedzialem to chyba dlatego
  • 279 / 24 / 0
Książki i nauka budują cierpliwość, serio.
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 390 / 24 / 0
Ja jestem na tyle niecierpliwy, że po ostatnim wypadzie na grzyby (normalne, nie halucynki) dostałem takiej kurwicy po zebraniu kilku grzybów, że stwierdziłem, że mam to głęboko w dupie i jedyne co bym chciał, to rozwalić komuś łeb, albo wbić nóż w brzuch %-D Skończyłem zbieranie po 5 czarnych łebkach :D
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 913 / 0
Ja jestem niecieprliwy, kiedy czekam np: na autobus to chodze, patrze, czy nadjezdza, jak mam dragi to ciezko mi odlozyc, od razu wale to co mam.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 390 / 24 / 0
@UJebany, dlatego ja spuściłem w kiblu już kilkaset złotych w proszkach, kryształach itd. :D
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.