Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Jaka jest najlepsze zioło które nie musi nawet w ogóle działać samo w sobie ważne aby wzmacniało efekty innych

było parę propozycji ,nie mogę teraz jakoś znaleść wszystkiego ,padła propozycja Serdecznika Syberyjskiego czy rzeczywiście jest taki dobry

jest parę ziół które wzmacniają efekty pytanie które najlepsze ,choć tez piszcie te co są dobre

z własnego doświadczenia wiem ,że Baybean i damiana zajmują tylko miejsce , a MB w samo sobie może jest dobre choć jakoś nie zauważyłem potencjału wzmacniającego
  • 608 / 9 / 0
Liście krwawnika są całkiem przyjemne i miło się łączą z mj. Do tego w sezonie dostępne na tony
  • 34 / / 0
Poleciłbym jeszcze kannę i serdecznika pospolitego.
  • 1472 / 26 / 0
A jeśli chodzi o smak bo o smakach tez tutaj mówimy o smakach Marshmallow czy smak jest dobry i łagodny?

Jeśli chodzi o smaki to tak by ocenił poszczególne ziółka do palenia

damiana-zły ,gryzie w gardło chce się kaszleć

Kanna - Zły ,o smaku ryby ,nieprzyjemny zapach

Baybean- normalny,znośny smak

MB-jak dla mnie dobry ,miło się pali

Biały Lotos - dobry,delikatny nie ma problemów z paleniem
  • 1387 / 5 / 0
Maconha smakuje jak siano, ale znośnie :D

Ogólenie każde zioło będzie lepsze jeśli będzie trochę wilgotniejsze.

Smaczne jest Lobelia inflata, nie wiem jak ze wzmacniającym działaniem.

A serdeczniki nic nie wzmacniają, jedno zmieniają profil na przyjemniejszy i bardziej muzyczny.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.