moje opieraja się tylko na zielonym i grzybach- w obu przypadkach bez problemów i powikłan.
Btw ciekawe czy specyficzne CEV-y i OEV-y mogą wywołać atak padaczki fotogennej. Źródło tych obrazów jest inne niż np. przy oglądaniu TV, ale mimo wszystko do mózgu dociera obraz.
Benzo z kolei jest ok na pewno, tylko ze problem pojawia sie po odstawieniu, z odbicia zmniejsza sie przeciez prog drgawkowy.
http://www.telegraph.co.uk/science/scie ... lepsy.html
Ale nic pewnego tu nie ma.
o tym ze marihuana wręcz pomaga a nie szkodzi na epi slyszalam wieleee razy i z doswiadczenia moge powiedziec ze żadnych ataków nie wywoluje. U MNIE. Z drugiej jednak strony nie jest to pewnie lek. Ale tego sie juz nie przekonam bo leki brać musze, nie moge odstawic i poeksperymentowac..
A co wiecie na temat brania lekkich psychodelikow, jak 2ce przy epi badz amfy, koki...?
Najlepsze co mogę jej zapewnić to dobry humor, skłamanie że też wziąłem, reagowanie na wszystko i czekanie z relanium w pogotowiu. Ale boję się, że to za mało.
Gdyby już wzięła, czy powinna odstawić lek dzień przed (Timonil, bierze jedną tabletkę dziennie), czy wziąć normalnie? Pewnie i tak do tego nie dojdzie, ale jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia, wiedzę na ten temat, chętnie posłucham. Ja po prostu nie wiem czy w jej przypadku to jest tylko zwiększone ryzyko wystąpienia drgawek, czy totalna głupota.
http://www.bluelight.ru/vb/archive/inde ... 81777.html
http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=25672
Tutaj poczytaj opinie ludzi, ale poważnych badań nie znalazłem. Może coś jest, szybko szukałem.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.