więcej info na http://www.pozytywa.org oraz tu (click)
Poza tym, piszcie swoje opinie i sugestie.
Pozdrawiamy.
Natomiast moje obserwacje dotyczą osób z nałogiem opiatowym. Wydaje mi się, że morfine, heroinę zaczynają brać ludzie trochę odmienni od reszty narodu. Trudno mi to określić, jednak wg mojej oceny, to amatorami alkoholu stają się ludzie bardziej bezczelni, z tupetem itp, natomiast opiatowcami stają się ludzie o wysokich moralach, o niskiej agresji. Ten mój pogląd może szokowac, jednak mogę go łatwo obronić.
MAKbet pisze: Na pewno spokojniejszymi od alkoholików itd.
Też wolę MJ od alko, ale nie lubię takiego przeginania w drugą stronę.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.