więcej info na http://www.pozytywa.org oraz tu (click)
Poza tym, piszcie swoje opinie i sugestie.
Pozdrawiamy.
Natomiast moje obserwacje dotyczą osób z nałogiem opiatowym. Wydaje mi się, że morfine, heroinę zaczynają brać ludzie trochę odmienni od reszty narodu. Trudno mi to określić, jednak wg mojej oceny, to amatorami alkoholu stają się ludzie bardziej bezczelni, z tupetem itp, natomiast opiatowcami stają się ludzie o wysokich moralach, o niskiej agresji. Ten mój pogląd może szokowac, jednak mogę go łatwo obronić.
MAKbet pisze: Na pewno spokojniejszymi od alkoholików itd.
Też wolę MJ od alko, ale nie lubię takiego przeginania w drugą stronę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.