Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 4 / / 0
Witam serdecznie.
Forum przeglądam już od dłuższego czasu i dopiero dziś zdecydowałem się napisać, ze względu na dość nie ciekawą sytuację.
Około 15 siostra wróciła ze szkoły i położyła się spać (normalne), około 20 próbowaliśmy z matką ją dobudzić, żadnych efektów, była totalnie nieprzytomna. Po około 15 minutach udało się przywrócić względną "świadomość". W jej torebce znalazłem 1 tabletkę wyglądającą jak aco.
Objawy pasowały do aco czyli zaburzenia równowagi, histeria, praktycznie brak kontaktu, ale jedno mi się nie zgadza i proszę tu o pomoc:

Otóż niepasujący objaw to takie "mielenie" językiem i ślinienie się, oraz brak wymiotów (przewidywana dawka około 30 tabletek przy masie 65 kg na pierwszy raz więc wymioty powinny się pojawić, źrenice były nieznacznie powiększone i całkiem dobrze reagowały na światło)... Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim objawem i dlatego wolę dla pewności zapytać szanownych userów talk hr, co, poza DXM mogła zażyć ? jest to bardzo ważne, bo nie chcemy z matką wstydu na toksykologii (matka pielęgniarka). Z góry dziękuję za odpowiedź.
Uwaga! Użytkownik bikiniarz1910 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
A skad Ci sie wzielo, ze mają być wymioty? Wymioty po DXM rzadko kiedy się zdarzają, szczególnie przy takich niskich dawkach. To najprawdopodobniej DXM. Zakładam, że ten sen udawała, bo na dxmowej fazie raczej zasnąć się nie da. Jesli nie udawała, to pewnie zjadła jakieś benzodiazepiny, tutaj niech wypowiedza się kompetentni w temacie benzo, ja się do takich nie zaliczam. Jest jeszcze opcja, że to aviomarin, tabletki wyglądają podobnie i objawy nawet się zgadzają.
High, how are you?
  • 3449 / 129 / 8
Mielenie językiem to objaw jak najbardziej możliwy po Acodinie. Raczej wszystko co opisujesz, pasuje do tego wariantu. Nawet sen, zdarzało mi się po dużych dawkach. Czemu zakładacie, że to był pierwszy raz? :) Naiwność ;)
  • 4 / / 0
Może inaczej, napewno pierwszy raz z taką dawką w warunkach domowych. Siostra ma zaburzenia psychiczne, jest typem socjopatki. Więc nie dziwiła mnie ta sytuacja, tylko nie byłem pewien, czy podawać nalokson, ale na całe szczęście nastąpiła szybka poprawa, więc nie było takiej potrzeby:)
Dziękuję serdecznie za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich i po przełamaniu pierwszego strachu, zapewne zacznę się nieco udzielać :)

@edit. Owszem, sen też mi pasował więc założylem, że to DXM. Chociaż mamy w domu tramadol, wiec pierwsza myśl to oczywiście to co zwykle, czyli siostra upierdolona opiatami, ale po oględzinach źrenic i znalezieniu tabletki która wyglądała jak aco, byłem pewnien, że to nie nasz kochany przyjaciel tramal
Uwaga! Użytkownik bikiniarz1910 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
Troche dziwne, ze po tylu godzinach nie mogliscie jej dobudzic jesli rzekomo byla na DXM mogła być w mocnym stanie ale nie az tak zeby totalnie nie kontaktowała chyba, ze zazyla kiedy byla juz w domu. Znalazles tablete wygladajaca jak aco to pewnie bylo to, wydaje mi sie, ze siostra mogla zrobic miksa aco + jakas benzodiazepina co dało konkretnego nieogara i mocny sen ale to tylko moje domysły.
Tak z ciekawości sie zapytam ile siostra ma lat?? czy miała wczesniej ciągatki do uzywek???
3D w HD
  • 2878 / 21 / 0
zolpidem też pasuje do opisu, nawet bardziej (sen, nieogar) tabletki podobnie wyglądające. A memlanie językiem nie musi być objawem, może chciała coś wyblubrać po prostu ;)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Zablokowany
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.