Forum przeglądam już od dłuższego czasu i dopiero dziś zdecydowałem się napisać, ze względu na dość nie ciekawą sytuację.
Około 15 siostra wróciła ze szkoły i położyła się spać (normalne), około 20 próbowaliśmy z matką ją dobudzić, żadnych efektów, była totalnie nieprzytomna. Po około 15 minutach udało się przywrócić względną "świadomość". W jej torebce znalazłem 1 tabletkę wyglądającą jak aco.
Objawy pasowały do aco czyli zaburzenia równowagi, histeria, praktycznie brak kontaktu, ale jedno mi się nie zgadza i proszę tu o pomoc:
Otóż niepasujący objaw to takie "mielenie" językiem i ślinienie się, oraz brak wymiotów (przewidywana dawka około 30 tabletek przy masie 65 kg na pierwszy raz więc wymioty powinny się pojawić, źrenice były nieznacznie powiększone i całkiem dobrze reagowały na światło)... Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim objawem i dlatego wolę dla pewności zapytać szanownych userów talk hr, co, poza DXM mogła zażyć ? jest to bardzo ważne, bo nie chcemy z matką wstydu na toksykologii (matka pielęgniarka). Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dziękuję serdecznie za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich i po przełamaniu pierwszego strachu, zapewne zacznę się nieco udzielać :)
@edit. Owszem, sen też mi pasował więc założylem, że to DXM. Chociaż mamy w domu tramadol, wiec pierwsza myśl to oczywiście to co zwykle, czyli siostra upierdolona opiatami, ale po oględzinach źrenic i znalezieniu tabletki która wyglądała jak aco, byłem pewnien, że to nie nasz kochany przyjaciel tramal
Tak z ciekawości sie zapytam ile siostra ma lat?? czy miała wczesniej ciągatki do uzywek???
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.