Bez zbędnych ceregieli przejdę do rzeczy. Mam dostęp do diazepamu we fiolkach do iniekcji. Z racji, że powiedziałem sobie, że nigdy nie sięgnę po strzykawkę, postanowiłem wypić płyn. Działać, podziałało, ale słyszałem niedawno, że pod żadnym pozorem nie powinno się tego robić, ponieważ to jest toksyczne dla układu pokarmowego. Co sądzicie o tym? Prawda czy bujda?
Thirteen pisze:Zresztą jak masz ampuły to bierz tak jak się je powinno brać :-) .
Znalazlem tego posta, o ktorym wczesniej wspominalem:
http://talk.hyperreal.info/poltram-ampu ... ml#p287957
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.