Oczekiwałem od wczoraj przesyłki od mojego RC vendora.Wziąłem ze skrzynki zawiadomienie,pognałem na pocztę.Byłem b. zdziwiony gdy pani podała mi list podpisany w miejscu nadawcy 'Sąd rejonowy w XXX'.
Po otwarciu listu,przeczytałem iż 'na podstawie artykułu nr. 169 paragrafu 3. kkw
władza ustawodawcza pisze:Kodeks karny wykonawczy,art. nr 169
[...]
§ 3. Skazany zobowiązany jest stawić się na wezwanie sądu lub kuratora sądowego i udzielać wyjaśnień co do przebiegu dozoru i wykonywania nałożonych na niego obowiązków,umożliwić kuratorowi wejście do mieszkania oraz informować go o zmianie miejsca zatrudnienia,zamieszkania lub pobytu.
w związku z prowadzonym dozorem,kurator zawodowy wzywa Pana do osobistego stawienia się w dniu xx.xx.xxxx w tutejszym Sądzie,przy ... ............ ..,pokój nr..,o godzinie ..:.. z dowodem tożsamości sratytaty w celu złożenia wyjaśnień dotyczących przebiegu okresu próby.'
Jak wielkie było moje zdziwienie.Człowiek oczekuje na dragi a w zamian dostaje list o takiej treści.Cóż za parszywy los.
Tutaj powinienem poruszyć jeszcze dwie sprawy by wyjaśnić.
Jestem osobą skazaną wyrokiem w zawieszeniu 0,5/3 za zniszczenie wiaty przystankowej po pijaku(oczekuję owacji na stojąco w tym momencie jak coś) w wieku lat 17,po małych przejściach,odejściu dziewczyny,nvm.Miało to miejsce dokładnie w pasterkę 2009,skazany zostałem jakoś lutego,niczym debil ulegając namowom psów zgodziłem się na zaoczny + grzywna.
To była pierwsza.Teraz druga,historia w sumie.
Jakoś na początku tego roku trafiłem do pewnego szpitala psychiatrycznego,w miejscu zwanym MIEJSCEM KTÓREGO NAZWY WOLAŁBYM TU NIE WYMAWIAĆ,z rozpoznaniem F.19.2
WHO pisze:Zaburzenia psychiczne i zaburzenia zachowania spowodowane naprzemiennym przyjmowaniem środków wyżej wymienionych (F10-F18)i innych środków psychoaktywnych (zespół uzależnienia)WHO pisze:F.10.- (...)alkoholu
F.11.- (...) opiatów
F.12.- (...) kanabinoli
F.13.- (...) substancji nasennych i uspakajających
F.14.- (...) kokainy
F.15.- (...) innych niż kokaina środków pobudzających w tym kofeiny
F.16.- (...) halucynogenów
F.17.- (...) paleniem tytoniu
F.18.- (...) odurzaniem się lotnymi rozpuszczalnikami organicznymi
Podczas tego piątego już pobytu,badaliśmy z moimi dwiema starymi znajomymi rozmaite odczynniki laboratoryjne (J-210 i J-122),przedtem jeszcze paliliśmy magiczną pietruszkę.Niestety,ktoś się rozjebał i w końcu zrobili wielkie trzepanie całego oddziału + testy na obecność narkotyków w moczu dla połowy jego pacjentów.Obecność THC wykryto u mnie i te dwie znajome również.Na zebraniu 'społeczności' przyznała się do tego jeszcze jedna kumpela(niestety nieogarnięta w temacie - ona w ogóle nie paliła zieleniny,tylko te J-210 i J-122 ze mną),w efekcie czego zostaliśmy w czwórkę karnie z niego wyjebani z pięknym zdaniem na karcie wypisowej 'Wyrzucony karnie za zażywanie narkotyków na terenie oddziału'.
Pytanie pierwsze:
Czy ten mój ostatni pobyt w szpitalu może mieć jakikolwiek związek z tym dziwnym listem?
Czy ktoś z Was ma zawiasy i dostawał już takie pisma?Przyznam że jestem nieźle posrany po rajtach.
Teraz jeszcze jedno pytanie,odnośnie tego pobytu w szpitalu i wyrzucenia,przez lekarza pełniącego tam na daną chwilę rolę ordynatora zostały mi zarekwirowane 2 5gramowe bagi J-210 i J-122.Gdy pytałem na tym zebraniu społeczności (przy okazji twierdząc w zaparte że nie wiem skąd THC w moim moczu i że być może ktoś palił na oddziale dla dorosłych z którego mnie przenieśli na młodzieżówkę i się nawdychałem:D) czy zostaną mi one zwrócone i czy w razie wątpliwości co do zawartości tych torebek można przeprowadzić stosowne badania,dostałem odpowiedź że ma ona zamiar 'kupić sobie zestaw małego chemika i cośtam cośtam sama zrobić,bo policja odmówiła jej pomocy',zapytawszy co konkretnie ma zamiar zrobić z tym materiałem otrzymałem odpowiedź w stylu 'a to już nieważne' -,-' Słyszało to co najmniej 6 pełnoletnich osób,mam paragon za zamówienie od vendora na te bagi.
Pytanie drugie:
Zgłaszać coś takiego w prokuraturze bądź na psiarni? Jak to się ma do nowej ustawy antynarkotykowej?Jakie mam szanse wygrać taką sprawę?Straciłem 1100 peelenów,a to niemało.
Pytanie trzecie:
Czy na podstawie tego wypisu,bądź jakiegoś powiadomienia sądu/kuratora ze strony szpitala,mogą mnie wjebać do paki?(zawiasy)
Pytanie czwarte,kierowane do obeznanych w chemii:
Jeżeli na przesłuchaniu,gdy powiem że używałem tych substancji do BADAŃ i zostanę zapytany CO KONKRETNIE z tym robiłem,jakie zastosowanie(poza 'badaniami na szczurach') mogą mieć takie substancje jak J-210 i J-122?Tzn. co mógłbym im powiedzieć,jako osoba która ma już wpisane w rozmaite papiery że była leczona w MONARze i to może być z DK podejrzane,ZWŁASZCZA PATRZĄC NA TĄ NOWĄ USTAWĘ?
Z góry dziękuję za ewentualne zainteresowanie się sprawą.B. proszę o szybkie odpowiedzi - sprawa tuż tuż,a co do tych bagów to w sumie już dawno powinienem to zgłosić...
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.