Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 9 / 0
nie bardzo wiem gdzie to pytanie zadac prosze o wyrozumialosc
jestem zwyklym uzytkownikiem nie chemikiem

powiedzmy ze heniu ma produkt powstaly z "wygotowania" makowek - przefiltrowany i odparowany - czyli w formie brazowego syfu (cooked opium?) .... ma tez bz i teraz ..... co dalej ????
...........................................................................
czy ktos moglby napisac przystepnie jak heniu w teori moglby "wzmocnic" produkt za pomoca bz -> produkt koncowy powinien nadawac sie do "palenia" (bo heniu w zyle sie nie odwazyl takiego czegos zapakowac)

jakis aceton czy inna chemia tez sie znajdzie bo heniu ma
  • 1241 / 9 / 0
ej no nie badzcie takie cpuny ;)
pomozcie zesz ... probowalem juz na tyle sposobow ale nigdy ze skutkiem ;(

mam "makiware" ugotowana i odparowana w piekarniku przy zalozeniu nie przekraczania 80C w teori a w praktyce 73 to max co zupa widziala ...

teraz jest to w postaci twardej zywicy ...

no come on anybody help ??? ;)
  • 1406 / 142 / 0
niech heniu rozpuści swoją żywicę w acetonie. praktycznie nie wszystko sie rozpuści. niech rozpuszcza tak długo, aż się aceton będzie barwił od żywicy. potem do acetonu dodać jakieś 2-3 ml bz i odparować aceton na bezogniowym źródle ciepła. to produkt, żeby sie do palenia nadawał trzeba go zmieszać z czymś co plynie. w praktyce to levamizol, lek na robaki. no ale jak heniu nie na to można z brązowym cukrem. też kropla płynie. ale b. ostrożnie trzeba palić, by tego nie spalić, a se popalić. ja bym tym acetonowym wywarem nasączył np tytoń( to mój pomysł autorski, nie próbowałem, ostrzegam, może być to głupi pomysł) i spróbował. to tyle dla henia. bye i powo.
pzdr oxan
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2011 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1241 / 9 / 0
dzieki wielkie ... teraz oto pojawil sie problem 1
heniek wydrapal wszystko do malego sloiczka wyszlo 19g zywicy ze 100g suszu okolo 1g strat na smakowanie przypakanie itp ...

18g wyladowalo wiec w sloiczku z acetonem technicznym (99.8%) i ... nic praktycznie nierozpuszczalne toto ... czy potrzeba czasu ? moze temperature podniesc - obnizyc ... bo narazie heniek ma kupe gruzu i 2 wielkie grudy i ledwie zabarwiony aceton w sloiku ... moze wyjac to i zmielic w mlynku do kawy ???
  • 1406 / 142 / 0
wysusz i rozdrobnij. ale miałeś pomysł, by to takie zbrylone pchać. to dobrze, że się całe nie rozpuszcza, bo się pozbędziesz w ten sposób zanieczyszczeń i innych substancji balastowych.
  • 1241 / 9 / 0
pytanie 2
ale jestem slepy myslalem ze mam bz ale mam kwas octowy czy mozna jakos w prosty sposob otrzymac z niego bz ?
  • 1534 / 204 / 0
Z tego co wiem można to uzyskać przez reakcję lodowatego kwasu octowego z pięciotlenkiem fosforu. Pięciotlenek fosforu odszczepia cząsteczkę wody od dwóch cząsteczek kwasu octowego.
  • 1241 / 9 / 0
dobra niewazne zostal z morfina rozpuszczona w acetonie i drobinami stalymi w postaci mulowatego gowna (w dodatku trafil do tego filtr z papierosa ktory natychmiast sie rozpuscil w acetonie :( )

przepuscil caqla ta ciecz przez filtr do kawy otrzymujac przejrzysty zolty aceton ...
po odparowaniu bedzie to "czysta m"? czy osad bedzie zawieral tylko procent m jak to z tym jest ?

z braku bz chetnie by to co otzymal oczyscil jak tylko sie da w domowych warunkach bo skoro juz zaczal sie bawic to szkoda na tym etapie zakonczyc ...

co sensownego mozna z tym jeszcze zrobic ?
  • 1982 / 228 / 0
To heniowi wyszlo 19g zywicy ze 100g suszu? Nie z 1kg czasem? Tak pytam, bo bardzo duzo tego. A w ogóle to jon kiedyś pisal, że lodowaty kwas octowy wystarczy do zacylowania 6 grupy w majce, czyli tej, która robi nam różnicę. Aha, w przepisie z użyciem lodowatego kwasu było jeszcze dodać octan sodu. Fajnie jakby ktoś to zweryfikował, bo w oplu przed moim blokiem znajduje sie prawie pełna butla takiego właśnie kwasu i ciekaw jestem, czy to sie do czegoś nada.
  • 475 / 6 / 0
Cholera, nie mogę tego spokojnie czytać. Raz, że człowieku marnujesz cenną rzecz na mylne eksperymenty. Oxan wprowadził ciebie w błąd. Tak jak tobie napisał oxan, to byś musiał dość długo moczyć w tym acetonie, ale jak długo? Kilka dni? Przy produkcji kompotu trwa to dwie, trzy minuty, ale oxan napewno wie, jak to się robi... Jest chemikiem...

.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.