Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
jestem zwyklym uzytkownikiem nie chemikiem
powiedzmy ze heniu ma produkt powstaly z "wygotowania" makowek - przefiltrowany i odparowany - czyli w formie brazowego syfu (cooked opium?) .... ma tez bz i teraz ..... co dalej ????
...........................................................................
czy ktos moglby napisac przystepnie jak heniu w teori moglby "wzmocnic" produkt za pomoca bz -> produkt koncowy powinien nadawac sie do "palenia" (bo heniu w zyle sie nie odwazyl takiego czegos zapakowac)
jakis aceton czy inna chemia tez sie znajdzie bo heniu ma
pomozcie zesz ... probowalem juz na tyle sposobow ale nigdy ze skutkiem ;(
mam "makiware" ugotowana i odparowana w piekarniku przy zalozeniu nie przekraczania 80C w teori a w praktyce 73 to max co zupa widziala ...
teraz jest to w postaci twardej zywicy ...
no come on anybody help ??? ;)
pzdr oxan
heniek wydrapal wszystko do malego sloiczka wyszlo 19g zywicy ze 100g suszu okolo 1g strat na smakowanie przypakanie itp ...
18g wyladowalo wiec w sloiczku z acetonem technicznym (99.8%) i ... nic praktycznie nierozpuszczalne toto ... czy potrzeba czasu ? moze temperature podniesc - obnizyc ... bo narazie heniek ma kupe gruzu i 2 wielkie grudy i ledwie zabarwiony aceton w sloiku ... moze wyjac to i zmielic w mlynku do kawy ???
ale jestem slepy myslalem ze mam bz ale mam kwas octowy czy mozna jakos w prosty sposob otrzymac z niego bz ?
przepuscil caqla ta ciecz przez filtr do kawy otrzymujac przejrzysty zolty aceton ...
po odparowaniu bedzie to "czysta m"? czy osad bedzie zawieral tylko procent m jak to z tym jest ?
z braku bz chetnie by to co otzymal oczyscil jak tylko sie da w domowych warunkach bo skoro juz zaczal sie bawic to szkoda na tym etapie zakonczyc ...
co sensownego mozna z tym jeszcze zrobic ?
.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.