Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 355 / / 0
Watek ten ma na celu poruszenie tematu ocenzurowania internetu, a konkretnie checi wprowadzenia jej w Polsce.

Gdzies wyczytalem ze KRRiT ma juz jakis projekt jak by to moglo wygladać.
Myślicie ze Hyperreal bedzie zagrożony? Jak według was moze to wyglądać?

Według mnie jest to kolejny, ogromny krok do wprowadzenia "jednej prawdy"

Jak sie temat nie podoba to go usuńcie i chuj ;-)
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 285 / 2 / 0
Kurczę, już był kiedyś taki wątek, gdy było o tym głośno w mediach, pewnie nadal gdzieś się podziewa w hydeparku.
Czy ci na górze wymyślili coś nowego? Masz jakiegoś linka?
I dobrze mi tak. Ach, jak mi dobrze!
  • 355 / / 0
Szukam go juz od 20 minut, ale sie nie poddam i wrzuce
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 2814 / 14 / 0
Nie ma zagrożenia. Przejdzie najwyżej w TOR jako ukryta usługa. W Chinach sobie z cenzurą nie radzą to w Polsce sobie nie poradzą. Jeszcze się usprawni TOR, aby działał na GPU i nie będzie trzeba ogromnych serwerów tak jak teraz, że obciążeniem dla węzła ukrytego w TORze jest moc procesora, nie łącze.
Warto zainteresować się jak przyspieszyło SSL przy wykorzystaniu GPU obserwując projekt sslhader[1] i pracę opisującą go[2]. Serwer wykorzystując zamiast OpenSSL implementacje wykorzystując był w stanie obsłużyć 16,497 żądań na sekundę zamiast 9,246, czyli wzrost o 78%.
Dodatkowo warto wiedzieć, że implementacja AES-256 do wykorzystania GPU przy szyfrowaniu plików 8 MB z 150 sekund przyspieszyła do 30 sekund, czyli spadek czasu potrzebnego na szyfrowanie to 20%[3].
.M pisze:
Kurczę, już był kiedyś taki wątek, gdy było o tym głośno w mediach, pewnie nadal gdzieś się podziewa w hydeparku.
To był rejestr stron zakazanych przy okazji ustawy antyhazardowej
M. pisze:
Czy ci na górze wymyślili coś nowego? Masz jakiegoś linka?
Chodzi o http://www.rp.pl/artykul/600415_YouTube ... RRiT-.html / http://poc1press.blob.core.windows.net/ ... lewicz.mp4
Projekt ma na celu najwyżej ograniczenie YT, ale jako że jest poza Polską hostowane to nie będzie go mogło ograniczać.

Przypisy
  1. http://shader.kaist.edu/sslshader/
  2. Keon Jang, Sangjin Han, Seungyeop Han, Sue Moon, and KyoungSoo Park., Accelerating SSL with GPUs (2pg extended abstract), In proceedings of ACM SIGCOMM 2010 poster session, Delhi, India. September 2010 (PDF)
  3. Svetlin A. Manavski, "Cuda compatible GPU as an efficient hardware accelerator for AES cryptography", In Proc. IEEE International Conference on Signal Processing and Communication, ICSPC 2007, (Dubai, United Arab Emirates), pp.65-68, November 2007 (PDF)
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
Już w środę będą głosować nad tym projektem. Już pal lich hajpa, ale jeszcze jest cały internet i wolność słowa! Tak to się kurwa zaczyna. Wiem, że jest coś takiego jak ten TOR choć nigdy nie korzystałem. Jest to zawsze jakieś rozwiązanie, ale dla wielu może to stanowić dużą barierę. W końcu nie każdy się musi na tym znać. A inna sprawa to, to że na tych TORach siedzą materiały z pedofilią dziecięcą co może być kolejnym pretekstem do cenzury, rozwalenia tego systemu czy odszukiwania potencjalnych pedofilów - wystarczy sprzedać bajkę, że siedzą na tym sami pedofile i inni przestępcy. Link: http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/wideo-w ... omosc.html
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2814 / 14 / 0
John Suart Mill pisze:
Wiem, że jest coś takiego jak ten TOR choć nigdy nie korzystałem.
Spróbuj. Jeśli chcesz pomocy to pisz, ale już nie w tym temacie (Komputerowe kłopoty/PW).
John Stuart Mill pisze:
A inna sprawa to, to że na tych TORach siedzą materiały z pedofilią dziecięcą co może być kolejnym pretekstem do cenzury, rozwalenia tego systemu
Nie ma szans. Chiny tego przez lata nie zrobiły tak i Polska nie uczyni.
John Suart Mill pisze:
na tych TORach siedzą materiały z pedofilią dziecięcą
Jak wszędzie gdzie jest anonimowość. Ładnie odseparowane i jak ktoś ich nie chce to ich nie będzie oglądać.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 230 / 13 / 0
TOR? Sam TOR jeszcze działa, ale onionforum (w sumie jedyna "sensowna" strona w tej sieci mimo, ze też znajdowały się tam materiały pedofilskie, jednak poupychane do odpowiednich działów) padło i nikt nie wie dlaczego, nawet administratorzy polskiego forum. Ale myślę, że padło bynajmniej przez polskie władze ;). Faktem jest, że coraz trudniej o wolny internet, jak dla mnie (pewie większość się nei zgodzi) początkiem "zniewolenia" Internetu było przejęcie youtube przez duckduckgo, wtedy zaczęła się cenzura, usunęli mój teledysk z Hitlerem (niby naruszał prawa autorskie Bawarii do Hitlera), zresztą coraz więcej ograniczeń, że nie można tego a tamtego oglądać tu czy tam. Alternatywą jest jeszcze Freenet, ale jest ponoć strasznie zaspamowany.
Bo po co komplikować sobie dziwne rzeczy?
  • 839 / 7 / 0
usunęli mój teledysk z Hitlerem
No to faktycznie, ja bym poczuł się sponiewierany :-D Mi usunęli w trybie dość błyskawicznym (jak oni taką siatkę życzliwych utrzymują) nawet niewinne igraszki (bez golizny) z dziewczyną, a przecież chodziło tylko o sztukę. Generalnie youtube obniża loty, jak kiedyś było co oglądać, to teraz w sumie też, ale przebijać się trzeba przez takie hałdy syfu, że czasami po prostu się nie chce, a subów się ani nie daje ani tym bardziej nie przyjmuje.
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 230 / 13 / 0
Tyle, że mi ten teledysk usunęli jakoś po roku, kiedy obejrzało go jakieś 10 tys osób. Całe szczęście, że na youtube skończył się okres kiedy promowali akcję "directors" polegającą na pierdoleniu od rzeczy do kamery randomowych ludzi. No i też wtedy 60% promowanych klipów były czymś w stylu "ej patrzcie jak zajebiście gra ten kawałek na gitarze".

Ale prawdą jest że teraz nie ma zbytniej alternatywy do Internetu jaki dziś widzimy.
Bo po co komplikować sobie dziwne rzeczy?
  • 71 / 1 / 0
Nie ma szans. Chiny tego przez lata nie zrobiły tak i Polska nie uczyni.
Przyklad dopalaczy dosc wyraznie pokazuje ze nie ma co kierowac sie logika dzialan innych panstw :)
When I die put that bottle in my hand
All these years on earth, and was my only friend
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.