Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Witam.
Dzisiaj miałem "przyjemność" wciągnąc kokę. 1g za 150zł. koks był w kosteczce. Wcześniej się uzbroiłem w wiedzę jak rozpoznać dobry koks. Był śnieżnobiały, nie miał zapachu, przy wciąganiu nic nie szczypało, ale gardło i język od razu mi znieczuliło. Poza tym koks był raczej od bardzo pewnego źródła, więc wątpie żeby był ściemniany. Pierwsza krecha 125mg (przyzwyczajony do dużych kresek...). Czekam i czekam... Po 10 minutach może trochę lepszy humor i pewność siebie, ale leeedwo odczuwalne. Może sobie to nawet tylko wkręciłem. Towarzyszył mi najlepszy kumpel, który walił krechy równo ze mną. Miał te same objawy, czyli prawie w ogóle. Następna też 125mg, a później już na hardcorze reszta na raz, czyli po 250mg (niby to dużo albo?) Efekty też mizerne... Szkoda mi tych 150zł ;) Ale teraz moje pytanie. Czy mogło być to spowodowane tym, że dość często waliłem mefedron, kiedyś przez pół roku nawet można powiedzieć że codziennie... i dlatego miałem takie słabe efekty? kokaina jest tak chwalona, myslałem że będę czuł się jak Bóg - tak jak inni to mówili i pisali na forum, ale czułem się tylko jak Ja.
  • 2775 / 39 / 0
jak masz spalony układ dopaminergiczny to nie ma się co dziwić, że kokaina na Ciebie nie działa
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / 1 / 0
czyli jednak przez ten meffik czy jak? Bo z mefikiem juz mialem taka toleracje wyrobiona ze moglem lekko wciagnac 1g naraz. A inni tu pisza ze przedawkowali po 250mg... nie rozumiem ich...
  • 2775 / 39 / 0
tak
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / 1 / 0
To tylko mnie jeszcze dziwi to, że przecież mefedron działa na serotoninę, a kokaina na dopaminę. Więc nie powinno to w ogóle oddziaływać na działanie kokainy, czy się mylę?
  • 2775 / 39 / 0
A kto Ci powiedział, że mefedron wpływa głównie na poziom serotoniny? Jak dla mnie jego działanie dopaminergiczne jest dominujące
  • 1 / 1 / 0
Tak myślałem, bo po pewnym czasie mefedron przestaje działać, gdy zabraknie serotoniny w naszym ciele. Tak po 2-3g dziennie. Ale pójdzie sie spac i na nastepny dzien znowu sie mozna rozkoszowac mefedronem.
  • 2775 / 39 / 0
Zapasy serotoniny odbudowują się nawet kilka tygodni po mocnym wypraniu. Za to poziom dopaminy szybko wraca do normy. Nawet kilkugodzinna drzemka mocno pomoże.
  • 1 / 1 / 0
mefedron ostatnio wzialem wczoraj, czyli dzisiaj poziom dopaminy powinnien byc juz w normie...? Ale kokaina i tak nie zadzialala... A tak sie cieszylem... Myslalelm ze to niewiadomo jak zadziala, a tu lipa. Ale przynajmniej jedzenie smakowalo :)
  • 2775 / 39 / 0
Nawitaminozowany pisze:
Ale kokaina i tak nie zadzialala... A tak sie cieszylem... Myslalelm ze to niewiadomo jak zadziala, a tu lipa.
Nie rozumiesz. Większość neuronów odpowiedzialnych za produkcję dopaminy u Ciebie wyparowała. Zniszczyły je reaktywne formy tlenu, wynik rozkładu dopaminy. Żaden dopaminergik już dobrze na Ciebie nie podziała.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.