Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 128 / 6 / 0
Dostałem taką informację od sprzedającego i od firmy DPD. Na jakiej podstawie do tego doszło? jakie, czy w ogóle mogą być tego konsekwencję? czy powinienem wysyłać, do nich jakieś pisma? Sanepid o niczym żadnej strony nie poinformował.

I jeszcze jedno pytanie.. W internecie znów pojawiła się możliwość kupna TaiFuna z Czech, na stronie sklepu są zapewnienia, że oferowane produkty są w pełni legalne na terenie całej UE, czy można spokojnie zamawiać? nikt nam nie wjedzie na chatę?
  • 527 / 6 / 0
się porobiło...teraz to już nawet paczki rekwirują..widocznie sklep jest obserwowany, raczej wątpię że przypadkiem ją przejęli.
  • 488 / 7 / 0
Kiedyś jeszcze byłem w stanie zrozumieć ludzi kupujących takie rzeczy. Ale teraz ściąganie czegoś nielegalnego z zagranicy to kompletny debilizm.
  • 2814 / 14 / 0
Co miała zawierać przesyłka takie podstawowe pytanie?
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 6 / 0
ozdoby do akwarium ;) "kostka" od pingwina.. wszystkie paczki z czwartku i piątku sanepid zatrzymał. Oczywiście produkty o 100% legalnym składzie. Pocieszające jest, że to sanepid a nie Policja..

sklep, uspokaja, i proponuje wysyłkę Pocztą Polska..

Bardzo Cię proszę PCP o opinię w tej sprawie, i odpowiedź odnośnie TaiFuna. Będę bardzo wdzięczny.
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2010 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 361 / 13 / 0
Zapytaj lepiej fachowca PCP jakie są szanse, że będziesz miał wjazd na chatę i jak się do takiego wjazdu przygotować ;)
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 911 / 207 / 1
Rygluj krzesłem!
  • 261 / 2 / 0
Może sprzedawca wysyłał z terenu polski i będą chcieli mu wjebać wprowadzanie do obrotu na terenie RP nie ważne że firma z czech ?
  • 30 / / 0
nic Ci nie zrobia jesli produkty nie zawieraly subs. nielegalnych
  • 128 / 6 / 0
z TaiFunem paczka idzie naprawdę z Czech.. no ale jaki powód? przecież ja nie wprowadzam do obrotu, ani nie udostępniam, ani nigdy nie miałem takiego zamiaru.., to o co może chodzić.. chyba wszystko zgodnie z prawem?

jeśli robicie sobie jaja, to mnie naprawdę nie jest do śmiechu..
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2010 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.