Obserwuję ostatnio co się dzieje w kraju, po nagonce na dopalacze zauważyłem wielki "boom" na ćpanie, większość znajomych niestety obecnie nie wyjdzie do klubu bawić się tylko przy alkoholu. Rynek dostawców jest ciut przesycony, a ja obudziłem się zbyt późno.
Aktualnie jestem we Francji, chciałbym się dowiedzieć jak tam się sprawy mają ze specyfikami RC, ze znanych i "lubianych" substancji, wiadomo mi tylko o mefedronie iż został on zakazany..
Chciałbym zacząć handlować substancjami które najbardziej mi się podobały:
na początek methylonem i bufedronem, wiecie może coś o legalności tych środków ? Jakie inne środki warto wrzucić do oferty ?
Pozdrawiam wszystkich!
Jak już opracujesz mógłbyś może opublikować w tym temacie dokładną, listę kontrolowanych substancji z uwzględnieniem zmian? Najlepiej było by jeszcze wskazać dokładnie gdzie nie znając języka można coś takiego odszukać, co kliknąć.
Lista jest pełna, na pewno się połapiesz, te numerki przy substancjach oznaczają datę wprowadzenia poprawki w liście substancji zakazanych.
Dzięki za code penal i code de sante publique, dam to do przeczytania znajomemu prawnikowi.
Moich faworytów czyli methylone i buphedrone, nie widzę na tej liście, do końca tygodnia rozdam próbki po znajomych i wystartuję z online store'em.
Wish me luck
Pozdrawiam!
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.