Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Sprecyzuję, bo widzę, że w innch miejscach w sieci ludzie mają problemy ze zrozumieniem tego. Według legendy ludowej aborty zawierają tyle psylocybiny, co duże grzyby, powiedzmy że (dla ułatwienia) jest to 1 mg psylocybiny na grzyb/abort.
Załóżmy, że
grzyb dorosły waży 1 gram (i zawiera 1 mg psylocybiny)
abort waży 0,1 grama (i zawiera 1 mg psylocybiny)
Jeśli odważę sobie 4g grzybów, czyli 4 sztuki, to otrzymam dawkę psylocybiny = 4 * 1mg = 4 mg
Jeśli odważę sobie 4g abortów, czyli 40 sztuk, to otrzymam dawkę psylocybiny = 40 * 1mb = 40 mg
Czy ktoś to testował i potwierdzi?
Tak "na oko" to maluchy bywają maksymalnie 20-30% mocniejsze od swoich większych braci. W abortach jest mniej "dobra" niż w małych, ale wciąż rosnących grzybkach, więc tu róznice będą jeszcze mniejsze.
Moje posty to fikcja literacka.
scout667 pisze:Nie wiem jak to jest z psylo. i jej "wzrostem" w grzybku ale mysle ze moze to dzialac tak-Grzybek sobie rosnie i ma np 4cm wzrostu, wtedy byc moze wzrost psylocybiny ustaje a grzyb rosnie dalej co moze prowadzic do błędnego rozumowania w tym temacie. Maly grzybek ma tyle samo psylocybiny co dorosły co nie znaczy ze GDYBY urósł miał by jej wiecej... Rozwój "zdrowotynych" substancji konczy sie wraz z rozwojem duchowym grzyba,ale cielesnie rosnie on dalej haha:D
Vombat pisze:Czy warto - tego nie wiem, w każdym razie różnicy na minus napewno nie ma. Miałem grzybki które naprawdę wielkością nie powalały w większości były naprawdę niewielkie toteż w obawie że będzie za słabo zjadłem ich więcej niż zwykle. Skutek - było naprawdę mocno, mocniej niż oczekiwałem, momentami aż za mocno.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".