Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 192 / 1 / 0
Dzisiaj zastanawiałem się, jak to jest ze stereotypami w ćpuńskim środowisku. Wiadomo, że dla narkofobów spoza tego otoczenia nieważne, czy palisz trawkę, czy walisz hel - przecież jedyną dobrą używką jest alkohol :P Jednak już pobieżne spojrzenie pozwala zobaczyć, że 'biorących' da się podzielić na wiele podgrup, z których każdej można przyporządkować stereotyp.

Przykład? Podam mnie osobiście bliski - amfetamina. Nie oburzajcie się, proszę, ale skojarzenie amfa-> łysi dresiarze i lachony z dyskotek nasuwa się wielu ludziom. Nawet, jeśli nie tylko tacy próbują, to jednak spidziarze są asocjowani właśnie z tą grupą. Stereotyp? Oczywiście, może oparty na rzeczywistości, ale...

Goliłem się przez pewien czas na łyso - bo mi się tak podobało. Dres zakładam, jak idę pobiegać dla zdrowia po lesie. Muzyka, jakiej słucham, to raczej nie techno, manieczki i HIPHOP POLSKICH ULIC. Nie zachowuję się agresywnie wobec ludzi, nawet, jak mam wypite... Mało mam wspólnego z dresiarzem, prawda? A jednak mam za sobą okres intensywnego nadużywania spida, ciągów amfetaminowych, gubienia kilogramów. feta była mi potrzebna nie po to, żeby 'była fazka', tylko czułem po niej pobudzenie, chęć, i taką radosną euforię, odsuwającą problemy życia codziennego.

Jeśli było, proszę o podłączenie do stosownego tematu. Piszcie!
  • 845 / 12 / 0
Przykład? Podam mnie osobiście bliski - amfetamina. Nie oburzajcie się, proszę, ale skojarzenie amfa-> łysi dresiarze i lachony z dyskotek nasuwa się wielu ludziom. Nawet, jeśli nie tylko tacy próbują, to jednak spidziarze są asocjowani właśnie z tą grupą. Stereotyp? Oczywiście, może oparty na rzeczywistości, ale...
goliłem się przez pewien czas na łyso - bo mi się tak podobało
Dres zakładam
zachowuję się agresywnie wobec ludzi, nawet, jak mam wypite...
mam za sobą okres intensywnego nadużywania spida, ciągów amfetaminowych, gubienia kilogramów. Feta była mi potrzebna nie po to, żeby 'była fazka', tylko czułem po niej pobudzenie, chęć, i taką radosną euforię, odsuwającą problemy życia codziennego.
Mało mam wspólnego z dresiarzem, prawda?

MAO FCHUJ !

%-D %-D %-D
  • 192 / 1 / 0
Czytaj uważnie, "NIE zachowuję się"
  • 169 / 1 / 0
katotaliban pisze:

MAO FCHUJ !

%-D %-D %-D
nastepca Kim Dzonga? :-D

katotaliban pisze:
zachowuję się agresywnie wobec ludzi, nawet, jak mam wypite...
zle wyciales cytat.
ale wogole, nie, oczywiscie ze nie, masz malo wspolnego z dresem ;]
  • 213 / 1 / 0
katotaliban pisze:
...
Spokój bo pójdę po czempiona i jego pakerów.
Uwaga! Użytkownik mundziel jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 192 / 1 / 0
Dobra, ale nie jest to temat do opiniowania mojego ewentualnego poziomu zdreszenia :P

Ot, taka rzecz choćby - w którymś temacie widziałem rozkminę o tym, czy ćpun może być szczęśliwy, czy są szczęśliwe ćpuny?
  • 2878 / 21 / 0
Kostycz pisze:
czy ćpun może być szczęśliwy, czy są szczęśliwe ćpuny?
tylko jak ćpają.
co to w ogóle za temat? (p)o co ty pytasz? z takiej filozofii wychodzę, że jeśli człowiek jest szczęśliwy to rzadko pyta o to innych, ergo: nie smuć się. każdy jest egoistą.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 858 / 50 / 0
Exagon pisze:
katotaliban pisze:

MAO FCHUJ !

%-D %-D %-D
nastepca Kim Dzonga? :-D

Kim Dzong Un :)
Ostatnio zmieniony 18 października 2010 przez rrd, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 132 / 2 / 0
"Informacje o przyjmowanych środkach odurzających młodzi czerpią z opowieści zasłyszanych od kolegów, stron internetowych, których twórcami mogą być narkotykowe gangi"

z narkomania.org.pl

Czyli narkoman jest przeważnie gangusem :cheesy:
  • 3362 / 349 / 0
jestesmy kartelem narkotykowym kali. %-D nie ma chuja.

marihuanowy uzytkowinik w polsce:
dredy, rasta kolory wszedzie. nawet sznurowki. gada powoli i co drugie slowo 'ziom'. zegna sie mowiac bless. ciagle pierdoli o systemie, o dza i jak to marihuana powinna byc legalna.

marihuanowy uzytkownik poza polska:
zazwyczaj wyluzowany gosciu, wszedzie ma napisane 420. spodnie nosi na kolanach zazwyczaj. jezdzi na desce, slucha stoner metalu do jarania. wesoly gosciu ogolnie

spidzarz:
ciagle zestresowany. patrzy za siebie. zazwyczaj jakis paker 2 metry na dwa. wystarczy ze zagwizda a ma juz cala rzesze swoich nazi tfu. wojownikow.

psychedelikarz:
wszedzie rysuje fractale, i peirdoli o korzysciach jakie dalo mu LSD! wow!

MDMA:
wesoly gostek, czesto chodzi na imprezy. nie daje po sobie poznac ze cpa, ale i tak wiekszosc to wie, bo nagrywali go i kazdy ma ten filmik.

opioidziarz:
koniecznie cpun z podkrazonymi galami, poszarpanymi ciuchami, smierdzi moczem. spi na dworcu i spedza tam czas cpajac. reszte sobie dopiszcie sami lol. :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.